Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungilla menossa kuntatekniikan ja liikuntatoimen yhteinen pilottikokeilu liikunta- ja viheralueiden tehtävien uudelleen organisoinnista

Lieksan kaupungilla menossa kuntatekniikan ja liikuntatoimen yhteinen pilottikokeilu liikunta- ja viheralueiden tehtävien uudelleen organisoinnista

Mukana myös kaupungin työllisyyspalvelu

Lieksan kaupungin kahden toimialan kesken on aloitettu pilottikokeilu työtehtävien uudelleen organisoinnista aloilla, joissa tehdään keskenään hyvin saman tyyppisiä töitä liikunta- ja viheralueilla. Kyseessä on kuntatekniikkaliikelaitoksen ja liikuntatoimen yhteinen kokeilu, minkä lisäksi kokeilussa on mukana kaupungin työllisyyspalvelut. Työnjohtajana kokeilussa toimii vihertyönjohtaja Esa Ullgren Lieksan kaupungin kuntatekniikasta.

-Tämän kokeilun tarkoituksena on yhdistää ja järkevöittää sellaisia tehtäviä, joita aiemmin on tehty lähes tuplatyönä, kun eri toimialat ovat huolehtineet vain niille määritetyistä tehtävistä ulkoliikunta- ja viheralueilla, Ullgren kertoo. -Aiemmin esimerkiksi uimarantojen ylläpidosta ja huollosta nurmenleikkuuta myöten on vastannut liikuntatoimi, kun taas rannan läheisen leikkikentän tai puiston huolto on ollut kuntatekniikalla. Nurmikoiden leikkuun on käynyt lähes peräjälkeen leikkaamassa eri ihmiset, ja eri koneilla, toinen työnnettävällä koneella, toinen huomattavasti nopeammalla ajoleikkurilla, Ullgren avaa töiden uudelleen organisoinnin kokeilun taustaa.

Kuntatekniikan ja liikuntatoimen lisäksi kokeilussa on mukana työllisyyspalvelujen ulkotyöryhmä, joka osallistuu molempien toimialojen töihin. Kokeilun tavoitteena on testata, saataisiinko tällaisella uudenlaisella yhteismallilla tehokkuutta ja järkiperäistämistä töiden organisointiin kaupunkikonsernin ylläpitämillä ulkoalueilla. Lisäksi tavoitteena on lisätä joustoa molempien toimialojen sesonkien aiheuttamaan henkilöstötarpeeseen. -On kaikkien etu, että töitä tehdään ristikkäin ja osaamista löytyy tarvittaessa esimerkiksi lomien tai äkillisten sairauslomien tuuraajiksi. Ja luonnollisesti, onhan se taloudellisestikin tehokkaampaa. Yhden työntekijän ajaminen työkohteeseen kahden peräkkäisen käynnin sijasta näkyy jo polttoainekuluissa, Ullgren summaa.

Kokeilu alkoi toukokuussa ja se kestää syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen arvioidaan kokeilun tuloksia.

 

Lisätietoja:

Esa Ullgren, vihertyönjohtaja, Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos

p. 040 1044 753