Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan ja Juuan Kohti työtä ja koulutusta -työllisyyshankkeelle haetaan jatkoaikaa

Lieksan ja Juuan Kohti työtä ja koulutusta -työllisyyshankkeelle haetaan jatkoaikaa

Lieksan kaupungin ja Juuan kunnan yhteistä Kohti työtä ja koulutusta -työllisyyshanketta on toteutettu noin puolitoista vuotta, ja hanke kestää 31.5.2022 saakka. Lieksan kaupunginhallitus käsittelee hankkeeseen tehtäviä sisällöllisiä muutoksia ja jatkoaikahakemusta maanantain 14.12. kaupunginhallituksessa, ja Juuan kunnanhallitus tammikuussa.

-Työllisyyshankkeen asiakkaiden määrä on hyvällä tasolla poikkeusvuodesta huolimatta, ja asiakkaita on polutettu eteenpäin mm. lääkäripalveluiden piiriin aktiivisesti, kertoo projektipäällikkönä toimiva Varpu Honkanen Lieksan kaupungin työllisyyspalveluista. -Toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset erityisesti koronatilanteen vuoksi ovat kuitenkin vaikuttaneet merkittävästi hankkeen verkostomaisen rakenteen kehittämiseen ja hankkeen sisällöllisiin tarpeisiin, minkä vuoksi tässä vaiheessa on perusteltua tehdä hankkeen sisällöllisiin painotuksiin tarkennuksia.

Hankkeen ostopalveluresurssia on tarkoitus suunnata osin uudelleen vastaamaan mahdollisimman hyvin muuttunutta tilannetta ja tulevaisuudelle hahmotettuja tarpeita. -Yhdessä työllisyystoimijaverkoston kanssa on todettu hankkeen lääkäripalveluiden tarpeellisuus työllisyyden edistämiseksi, ja siksi lääkäripalveluiden ostopalveluresurssia vahvennetaan entisestään, projektipäällikkö Honkanen valottaa. -Lisäksi ostopalveluita on painotettu siten, että koulutuksiin, asiakkaiden polutukseen kohti avointakin työmarkkinaa ja verkostomaisen, uuden mallin rakentamiseen saadaan ratkaisuja.

Hankkeen hallinnoija Lieksan kaupunki on käynyt hankkeen rahoittajan (ELY-keskus) kanssa samassa yhteydessä keskustelua hankkeen mahdollisesta jatkamisesta 30.6.2023 saakka. Hankkeen jatkoajalle nähdään molemmin puolin perusteita, minkä vuoksi kunnat päättävät myös jatkoaikaan sitoutumisesta kokouksissaan. -Valtakunnallisesti suunnitellaan mahdollisia muutoksia työllisyydenhoidon malleihin, ja hankkeen avulla pystytään yhteistyöverkoston kanssa pilotoimaan ja kehittämään asioita tulevien muutosten suuntaisesti, Honkanen perustelee.

Hankkeen kokonaisbudjetiksi esitetään koko hankekaudelle 1.6.2019-30.6.2023 yhteensä 1.831.725 €. Kuntien omarahoitus hankkeessa on 20 %, josta Lieksan kaupungin osuus 88 % ja Juuan kunnan osuus 12 %.

 

Lisätietoja:

Varpu Honkanen, projektipäällikkö / työllisyyspalveluvastaava, p. 040 1044 312