Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksa pitää koronarajoitukset ennallaan

Lieksa pitää koronarajoitukset ennallaan

Lieksan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt pitää voimassa olevat koronarajoitukset ennallaan. Lisäksi sisäliikuntatilojen käyttöä tarkennetaan vaikeammilta korona-alueilta tulevien joukkueiden osalta. Rajoitukset ovat voimassa 23.3.2021 saakka.

-Valtakunnallinen sekä maakunnan sisäinenkin tilanne huomioiden, ei rajoituksia voida tällä hetkellä lieventää, vaikka tilanne kaupungissa onkin tartuntojen osalta pysynyt hyvänä. Tartuntojen leviämisen riski on hyvin merkittävä eri alueiden välillä liikuttaessa., kertoo valmiusryhmän puolesta Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Kaupungin sisäliikuntapaikkojen käytön osalta ohjeistusta muutetaan niin, että Lieksan jäähalli, koulujen liikuntasalit, Liehun liikuntatilat ja uimahalli ovat lasten ja nuorten harrastusryhmien käytössä edelleen, mutta tiloissa ei voi järjestää otteluita sellaisten joukkueiden kanssa, jotka tulevat kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilta alueilta. Valmiusryhmä suosittelee, että myös lieksalaiset joukkueet välttäisivät matkustamista kiihtymis- tai leviämisvaiheessa oleville paikkakunnille.

Aikuisten harrasteryhmien osalta liikuntatilat pysyvät edelleen suljettuina. Yleisöltä suljettuina pysyvät Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, lapsiperheiden Kohtaamispaikka ja työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä. Kansalaisopisto jatkaa toimintaa etäopetusryhmissä, mutta lähiopetusta ei toistaiseksi järjestetä.

-Lieksan hyvä tilanne on kaikkien meidän lieksalaisten ansiotamme, koska olemme yhdessä pitäneet huolta annettujen ohjeiden noudattamisesta. Kasvomaskien käyttö ja turvavälien pitäminen julkisissa tiloissa on pysynyt esimerkillisellä tasolla koko ajan, kaupunginjohtaja Määttänen kiittelee lieksalaisia. -Edelleen kannustamme myös koronavirustesteihin hakeutumista hyvin matalalla kynnyksellä, kuten tähänkin saakka., Määttänen jatkaa.

Seuraavan kerran Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu maanantaina 22.3.2021, jonka jälkeen tiedotetaan jatkon toimenpiteistä.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001