Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksa mukana seutukaupunkien vetovoimatutkimuksessa

Lieksa mukana seutukaupunkien vetovoimatutkimuksessa

Lieksa on yksi 57 suomalaisesta seutukaupungista, jotka ovat oman seutunsa tai alueensa keskuksia. Seutukaupungit toteuttavat yhdessä asukkaille vetovoimatutkimuksen kaupunkien tunnettuudesta, imagosta ja vetovoimasta. Kysely on avoinna 17.1.-28.2.2022.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertoo, että seutukaupunkiverkoston kyselyn pohjalta saadaan kehittämisen pohjaksi tietoa esimerkiksi Lieksan vetovoimaan vaikuttavista tekijöistä, imagosta sekä maineesta, ja mitä asioita meidän tulisi vetovoiman ja houkuttelevuuden näkökulmasta ensisijaisesti kehittää. -Mainetekijät vaikuttavat nykyisten asukkaiden Lieksassa pysymiseen, mutta se on kriittinen tekijä myös uusien asukkaiden ja yritysten sijoittumisen kannalta.

-Lieksa oli mukana vuonna 2019 tehdyssä vetovoimatutkimuksessa, ja tämä tutkimus toteutetaan pääosin samoilla kysymyksillä, jotta tuloksia pystytään vertailemaan keskenään, Saastamoinen taustoittaa.

Tutkimuksen tuloksia on tarkoitus hyödyntää myös Lieksan kaupungin strategiatyössä. -Seutukaupunkiverkoston tutkimus täydentää hyvin meidän muita strategiatyöhön liittyviä kyselyitä, ja kuntalaisille suunnatun kyselyn lisäksi saamme tällä tutkimuksella tietoa Lieksan ulkopuolella asuvien henkilöiden mielikuvista Lieksasta. Tutkimuksen toteuttaa Innolink.

 

Linkki Seutukaupunkien vetovoimatutkimukseen 2022

Tutkimuslinkki myös Lieksan kaupungin internetsivuilla: www.lieksa.fi/osallistu-ja-vaikuta

 

Vuoden 2019 seutukaupunkiverkoston tutkimukset tulokset: www.kuntaliitto.fi/seutukaupunkitutkimus2019

 

Lisätietoja:

 

Lieksan kaupunki

elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen, p. 040 1044 009, susanna.saastamoinen@lieksa.fi

 

Tutkimuslomakkeen täyttämiseen liittyen

tutkimusoperaattori Ville Ottela, Innolink, puh. 010 633 0200

 

Tutkimukseen liittyen

Essi Ratia, seutukaupunkiverkoston koordinaatio, Kuntaliitto, essi.ratia@kuntaliitto.fi