Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksa mukaan Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan

Lieksa mukaan Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan

Lieksan kaupunki osallistuu tänä vuonna valtakunnalliseen Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Lieksassa kampanjassa tehdään yhteistyötä kaupungin, Siun soten ikäihmisten asumispalvelujen sekä Lieksan Tukipiste ry:n kesken.

Kampanjan tarkoituksena on jakaa jouluiloa etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat muuten niukassa. Kampanjan tavoitteena on myös vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä osallisuuden kokemuksia. Kampanjaan voivat osallistua kaikki halukkaat kirjoittamalla jouluterveiset tuntemattomalle vastaanottajalle ja toimittamalla kortin lähimpään keräyspisteeseen.

Kampanja-aika on 16.11.-11.12.2020, jonka aikana kerätyt kortit toimitetaan Siun soten ikäihmisten asumispalvelujen kautta perille vastaanottajilleen. Joulukorttien keräyspisteitä Lieksassa on kolme: kaupungintalon asiakaspalvelupiste (Pielisentie 3), kaupunginkirjasto (Urheilukatu 4) sekä Lieksan Tukipiste ry (Asema-aukio 2). Lieksaan voi myös lähettää kortteja postitse kaupungintalon asiakaspalvelupisteen osoitteeseen.

Joulukorteilla jaetaan iloa ja valoa pimeän vuodenajan keskelle – yhdellä joulukortilla voi valaista toisen, itselleen tuntemattoman ihmisen päivän. Kortin lähettämällä on mahdollista koskettaa toisia ihmisiä myös nyt, kun mahdollisuudet yhdessäoloon ovat normaalia rajatummat.

Joulupostia ikäihmisille on Siskot ja Simot ry:n järjestämä ja kampanjassa mukana ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii presidentti Sauli Niinistö.

 

Lisätietoja:

Heli Turpeinen, Lieksan kaupunki, viestintäsihteeri, p. 040 1044 686

 

Siskot ja Simot ry

toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145
kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen
sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 050 544 5266

*****************************************************************

Tee joulukortti näin:
Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset.
Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot.
Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

 

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia