Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksa 50 vuotta -juhlavuosi sai liikkeelle yli 27 500 tapahtumakävijää

Lieksa 50 vuotta -juhlavuosi sai liikkeelle yli 27 500 tapahtumakävijää

Lieksan kaupunki vietti 50-vuotisjuhlavuotta vuonna 2023 ja pyöreitä vuosia juhlistettiin tapahtumilla pitkin vuotta ympäri Lieksaa. Juhlavuosi käynnistettiin uuden vuoden 2023 koko kansan juhlilla hyvinvointikeskus Liehussa ja juhlavuosi päättyi niin ikään Liehussa järjestettyyn Pohjois-Karjalan maakuntajuhlaan loppiaisen aattona 2024.

Tapahtumien lisäksi juhlavuoden kunniaksi järjestettiin kaupunkiviirin ja Lieksa 50 -neuleiden suunnittelukilpailut. Viirikilpailun voittaja Viola Laitisen ”Mänty ja järvi” -viirit koristivat kaupungin katuja Pielisen molemmin puolin, Lieksan keskustassa ja Kolilla pitkälle syksyyn, ja neulekilpailun voittajan Helena Peräojan suunnittelemien sukkien ohje on ollut suosittu.

Juhlavuoden tavoitteena oli järjestää uusia tapahtumia, eri kohderyhmille ja laajasti Lieksan alueella, mitä tuettiin erillisellä juhlavuoden 30.000 euron avustuksella tapahtumajärjestäjille. Kaupunkikonsernin omien yksiköiden ja vaikuttamistoimielinten tapahtumiin käytettiin 70.000 euroa ja kaupungin järjestämiin päätapahtumiin sekä markkinointiin 50.000 euroa. Yhteensä juhlavuodelle tapahtumiin oli varattu 150.000 euroa. Kaupunki sai juhlavuoden koordinaattorin palkkaukseen rahoitusta 20.000 euroa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta. Vuoden 2022 puolella järjestetyn uuden vuoden juhlan ja vuoden 2024 puolella pidetyn maakuntajuhlan kulut kohdistuivat näiden vuosien budjetteihin.

Elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen sanoo, että Lieksan kaupungin näkökulmasta juhlavuosi onnistui hienosti. -Tapahtumien kävijämäärät ilahduttavat kovasti ja se on osoitus siitä, että tapahtumille on ollut tilausta. Monipuoliset, matalan kynnyksen tapahtumat oli se, mitä juhlavuoden aikana haluttiin tarjota ja siinä onnistuttiin mielestäni hyvin, Saastamoinen toteaa. -Juhlavuoden koordinaattorin, juhlavuotta varten kootun työryhmän, yhdistysten ja muiden tapahtumajärjestäjien ansiosta tapahtumia onnistuttiin järjestämään hyvin laajalle kohderyhmälle. Tästä esimerkkeinä ovat vanhusneuvoston tarjoamat musiikkihetket ja itsenäisyyspäivän kakkukahvit hoivakodeissa, kylien tapahtumat sekä kirkon, Brahe-teltan ja kulttuurikeskuksen täyttäneet konsertit, elinvoimajohtaja jatkaa.

Lieksa 50 -tapahtumia järjestettiin yhteensä 67 ja viisikymppisen kaupungin teemalla kaupunki osallistui mm. maakunnan kesän avaukseen Joensuussa, Pielisen messuille Juuassa ja Hämärän kaupan iltaan Lieksan syksyssä.

-Suuri määrä tapahtumia tarvitsee suuren määrän sitoutuneita tekijöitä ja suuren määrän tapahtumissa kävijöitä, ja kokonaisuutena voidaan sanoa, että tässä onnistuttiin erinomaisesti, elinvoimajohtaja Saastamoinen summaa juhlavuotta. -Lämmin kiitos kaikille juhlavuoteemme osallistuneille tapahtumakävijöille sekä tapahtumien järjestäjille, juhlavuodesta tuli todellakin meidän kaikkien yhteinen juhla!

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

susanna.saastamoinen@lieksa.fi / 040 1044 009

Punaisia ilmapalloja, joissa teksti Lieksa 50.