Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kulttuurikeskuksen kesänäyttelyssä Kristian Krokforsin maalauksia ja grafiikkaa

Kulttuurikeskuksen kesänäyttelyssä Kristian Krokforsin maalauksia ja grafiikkaa

Kristian Krokforsin näyttelyssä Kulttuurikeskuksella on esillä monipuolisen taiteilijauran tehneen taiteilijan keskeisiä aihepiirejä kymmenen vuoden ajalta. Kahdenkymmenen teoksen kokonaisuuden uusimman grafiikkateokset ovat tältä vuodelta.

Näyttely on avoinna 20.6.−26.8.2022 arkisin klo 11.00−17.00 sekä Vaskiviikon konsertteien aikana. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kristian Krokfors −täydellisten muotojen etsijä

Kristian Krokfors kuuluu taiteilijoihin, jotka hiovat ilmaisuaan yhä täydellisemmäksi keskittyen rajattuun aihepiiriin. Hän tekee grafiikkaa, piirtää ja maalaa rakennuksia, puita, kartioita ja ilmapalloja tarkasti ja systemaattisesti.

Taiteilijaystävä Kuutti Lavonen on luonnehtinut Krokforsin tuotantoa: jos Kristian Krokforsille olisi annettu tehtäväksi pyramidin rakentaminen, hän olisi siinä onnistunut. Niin monta kertaa, niin tarkasti, on hän omia modulejaan toistanut. Harkko harkolta, kivi kiveltä, hän on oman mastabansa luonut.

Sukupolvensa lailla hänet on liitetty taidegraafikkona koon ja väri-ilmaisun lisääntymiseen. Mutta Krokfors on myös taidemaalari ja nyt esiteltävissä töissään värillisesti entistä vapautuneempi.

Kristian Krokfors (s. 1952) valittiin kaikkien aikojen ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 1984. Palkintoon liittyvä näyttely oli esillä Tampereen taidemuseossa 1985. Tänä kesänä Tampereen taidemuseo juhlistaa Krokforsin pitkää uraa Forever Young -näyttelyssä.

 

Kristian Krokfors teostensa "Punainen teltta" ja "Rantapalloja altaassa" välissä

Kristian Krokfors teostensa "Punainen teltta" ja "Pallot altaassa" välissä.

 

 

Lisätietoja:

Asko Saarelainen, kansalaisopiston lehtori

p. +358 40 1044 111