Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikat - vielä ehtii hakea kesätöihin Lieksan kaupungille

Koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikat - vielä ehtii hakea kesätöihin Lieksan kaupungille

Vielä ehtii hakea kesätöihin Lieksan kaupungille ja kaupunkikonserniin kuuluviin yhteisöihin. Hakuaika koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoihin jatkuu 19.2.2021 klo 15.00 saakka. Työpaikkoja on tarjolla 63 nuorelle.

Kesätöitä voivat hakea Lieksassa kirjoilla olevat vuosina 2000-2004 syntyneet nuoret. Nuoren on oltava läsnäolevana opiskelijana jossakin oppilaitoksessa, poikkeuksena ovat tämän kevään abit. Työsuhteen kesto on neljä viikkoa ja työaika kuusi tuntia päivässä. Sopimuspalkka on 1 119,95 € sisältäen lomakorvauksen ja -rahan. Viime kesänä työllistettyjä nuoria ei työllistetä tänä kesänä. Kesätyöpaikkojen saajat arvotaan.

Tarjolla on siivous- ja puistotöitä, matkailuneuvontaa ja kesämuusikon hommia. Lisäksi töitä on mm. kirjastossa, liikuntapaikoilla, ruokahuollossa, Pielisen museolla ja Paaterissa. Koronatilanteesta johtuen voi olla, etteivät kaikki työkohteet ole mahdollisia.

Kesätöitä haetaan pääsääntöisesti sähköisesti, lisäksi lomakkeita on saatavana kaupungin asiakaspisteestä. Lisätiedot, ohjeet ja hakulomakkeet: www.lieksa.fi/nuorten-kesatyot

Kesätöihin päässeille ilmoitetaan maaliskuun loppuun mennessä.

 

Kesäseteli

Lieksan kaupungilla on käytössä myös kesäseteli helpottamaan nuorten kesätyöllistämistä. Setelin arvo on 250,00 € ja niitä riittää kuudellekymmenelle nuorelle hakujärjestyksessä. Kesäsetelin saajan on oltava Lieksassa kirjoilla oleva korkeintaan 19-vuotias nuori, alaikärajaa ei ole. Nuoren tulee hankkia itse työpaikka.

Kesäsetelillä voi työllistää 1.5. – 30.9. Työsuhde voi olla yhdessä jaksossa tai se voi sijoittua useampaan jaksoon kesän aikana. Työnantaja määrittää suhteen keston. Kesäseteli on tarkoitettu Lieksassa toimiville työnantajille ja työpaikan tulee sijaita Lieksassa.

Kesäsetelin työnantajana voi olla Lieksassa toimiva yhdistys, yritys tai säätiö, jolla on Y-tunnus. Kesäsetelillä palkattava nuori ei saa olla yrittäjän/yrityksen ym. perheenjäsen. Yksityistaloutta, perhettä, kuntaa, kuntayhtymää, valtiota tai yksityistä henkilöä ei hyväksytä kesäsetelin työpaikaksi.

Työnantajan on maksettava nuorelle työehtosopimuksen mukainen palkka. Bruttopalkan on oltava minimissään 350,00 €. Lisäksi työnantajan on maksettava sotukulut, jotta kaupunki maksaa tuen. Tuki maksetaan jälkikäteen.

Nuori voi saada yhden kesäsetelin kesää kohden. Työnantaja voi saman kesän aikana ottaa palvelukseen enintään kaksi nuorta, jolla on kesäseteli. Aikaisempina

vuosina on voinut palkata vain yhden nuoren. Kaupunkikonserniin kesätöihin palkattu nuori ei voi saada samana vuonna työpaikkaa kesäsetelillä.

Kesäsetelit noudetaan kaupungin asiakaspalvelupisteestä, Pielisentie 3.

 

 

Kesätyöterveisin

Paula Timonen, nuorisosihteeri

puh. 040 1044 115 / paula.timonen@lieksa.fi