Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronavirusaltistumisia selvitetään Lieksassa (22.9.2020)

Koronavirusaltistumisia selvitetään Lieksassa (22.9.2020)

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Tiedote. Julkaistu: 22.09.2020, 14:35
 

Lieksassa Pohjois-Karjalassa on varmistunut myöhään eilen illalla koronavirustartunta. Henkilön lähikontaktit on kartoitettu ja heihin ollaan suoraan yhteydessä. Tartunnan alkuperä ei ole vielä tarkkaan tiedossa, vaan jäljitystyö on vielä kesken. Tällä hetkellä selvitykset keskittyvät Binderholtz Nordic Oy:n tehtaalle Lieksassa.

Koronavirustestejä on tänään otettu useilta oireilevilta henkilöiltä ja on mahdollista, että tartuntoja paljastuu lisää. Siun sote on ollut suoraan yhteydessä tiedossa oleviin altistuneisiin, tehtaan johto on puolestaan informoinut työntekijöitään sekä ryhtynyt välittömiin varotoimiin työpaikalla.

Siun sote tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona 23.9. klo 10 mennessä, kun testituloksista on saatu tarkempaa tietoa.

Oireisena on otettava yhteyttä

Siun sote muistuttaa, että hengitystieoireita potevien henkilöiden on syytä ottaa yhteyttä ja hakeutua koronavirustestiin lievissäkin oireissa. Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat tämänhetkisen tiedon mukaan muun muassa kuume, kurkkukipu, yskä ja hengenahdistus. Tautiin voi liittyä myös lihaskipuja, väsymystä, nuhaa, pahoinvointia ja ripulia sekä maku- ja hajuaistin menettämistä.

Jos epäilee saaneensa koronavirustartunnan, kannattaa aloittaa tekemällä Omaolo-oirearvio netissä: www.omaolo.fi. Puhelimitse yhteyttä voi ottaa soittamalla omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun 116117. Paikan päälle Siun soten terveysasemalle tai päivystykseen ei pidä saapua soittamatta ensin.

Maskisuositus on voimassa Siun soten toiminta-alueella. Kaikkia yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Toimintaohjeet löytyvät Siun soten verkkosivuilta www.siunsote.fi/korona

 

Lisätietoja medialle:

Infektioylilääkäri Jennifer Sieberns, Siun sote, jennifer.sieberns@siunsote.fi, puh. 013 330 3835
Head of Office Joonas Vitri, Binderholz Nordic Oy, joonas.vitri@binderholz.com, puh. 040 561 5789