Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatukia Lieksaan lähes kolme miljoonaa euroa

Koronatukia Lieksaan lähes kolme miljoonaa euroa

Koronapandemian sekoitettua normaalin elämän ympäri maailmaa myös yritysten tarve tuelle kasvoi merkittävästi. Lieksan Kehitys Oy LieKe on vastannut kysyntään tarjoamalla lieksalaisyrityksille apuaan kahden hankkeen kautta. EAKR-rahoitteisen matkailualan yritysten auttamiseksi perustetun ja muiden toimialojen yritysten avuksi suunnitellun ESR-rahoitteisen hankkeen myötä pyritään turvaamaan Lieksan alueen yritysten toimintaedellytykset koronan aiheuttamassa kriisissä ja auttaa yritysten nopeaa toipumista kriisin jälkeen. Vuoden loppuun saakka käynnissä olevissa Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen koronaepidemiatilanteessa- ja Koronaviruksen aiheuttaman häiriön minimointi yrityksille-hankkeissa on tähän mennessä oltu yhteydessä noin 300 paikalliseen yritykseen auttaen niitä muun muassa koronatukien hakemisessa.


Koronatukia on tähän mennessä myönnetty lieksalaisyrityksille 2 751 788 euroa, josta Business Finlandin tukea sai 25 yritystä yhteensä 1 653 375 euroa. ELY-keskuksen myöntämää tukea sai 57 lieksalaisyritystä 865 920 euron edestä ja kaupungin myöntämää yksinyrittäjätukea sai 76 yrittäjää tukisumman ollessa 152 000 euroa. 13 lieksalaisravintolaa sai 40 877 euroa tukea ja maatalousyrittäjien tukea Lieksaan tuli 30 000 euroa. Yleistukea lieksalaisyritykset saivat 9 616 euroa.


Koronatukien hakemisen ja yritysten neuvonnan ohessa LieKen hankkeissa on keskitytty myös yrittäjien ja työntekijöiden osaamisen kehittämiseen sekä uusien liiketoimintojen kehittämiseen muuttuneessa talous- ja markkinatilanteessa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Heikki Rusanen, 040 480 42 87, heikki.rusanen@lieksankehitys.fi