Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatilanteessa edelleen pientä paranemista Lieksassa

Koronatilanteessa edelleen pientä paranemista Lieksassa

Koronatilanne Lieksassa näyttää edelleen kulkevan pienin askelin parempaan suuntaan, totesi kaupungin pandemiavalmiusryhmä tilannepalaverissaan 24.1.2022. Viime viikon aikana Lieksassa otetuista koronavirusnäytteistä positiivisia oli 40, mikä on 22 tartuntaa vähemmän, kuin edellisellä viikolla. Koronarokotukset kaupungissa ovat edelleen edistyneet hyvää tahtia kaikissa ikäryhmissä, mukaan lukien lapset ja nuoret.

-Lieksalaisten toiminta osoittaa kyllä hyvää vastuunkantoa yhteisen hyvän eteen, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kiittelee valmiusryhmän puolesta. -Rokotusten ottamisen lisäksi meillä on noudatettu hyvin myös annettuja koronaohjeita. Eikä niitä sovi unohtaa vieläkään, vaan kasvomaskien käyttäminen, käsien ahkera peseminen sekä turvavälit kuuluvat vieläkin elämään hyvin tiiviisti. Mutta kuten tilannekuva osoittaa, on niillä myös vaikutusta tartuntojen hillitsemisessä, Määttänen jatkaa.

 

Kolmansia koronarokotuksia tarjotaan tällä hetkellä Siun soten alueella kaikille yli 30-vuotiaille sekä sairauden perusteella riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville yli 18-vuotiaille. Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin klo 12 ja maanantaisin klo 8.

  • Verkkoajanvaraus on osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/.
  • Verkkoajanvarauksen kautta voi varata ajan myös 1. koronarokotukseen (kaikki yli 12-vuotiaat).  Jos verkkoajanvaraus ei ole mahdollista, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131.

 

Koronarokotetta tarjotaan kaikille 5–11- vuotiaille lapsille. Erityisesti riskiryhmiin kuuluville lapsille koronarokotusta suositellaan vahvasti.

 

Koronarajoitukset pysyvät ennallaan

Koronarajoituksiin ei toistaiseksi tehdä muutoksia kaupungin toiminnoissa. Lukion abiturientit jatkavat etäopetuksessa 28.1. alkavaan koeviikkoon saakka. Lukion penkinpainajaisten ja vanhojen tanssien ajankohdista päätetään lähiaikoina; molemmat tapahtumat siirretään todennäköisesti myöhemmälle kevääseen.

Valmiusryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja jatkaa toistaiseksi viikoittaista kokoontumista, seuraava tilannepalaveri pidetään maanantaina 31.1.

 

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

jarkko.maattanen@lieksa.fi / p. 040 1044 001

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta. Sininen tausta.