Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatilanne Lieksassa pysynyt rauhallisena

Koronatilanne Lieksassa pysynyt rauhallisena

Kaupunkilaisia kannustetaan varamaan aikoja koronarokotuksiin

Koronatilanne Lieksassa on pysynyt hallittuna. Viikonvaihteen aikana kaupungissa on ilmennyt kaksi uutta koronavirustartuntaa, mutta tartunnat eivät ole aiheuttaneet laajoja altistumisia. Pohjois-Karjalan maakunta puolestaan on edelleen virustilanteessa kiihtymisvaiheessa, ja maakunnassa todetaan päivittäin useita uusia tartuntoja.

Maanantaina 9.8.2021 kokoontunut Lieksan kaupungin valmiusryhmä toteaa, että lomakauden jälkeen alkavan arjen myötä on syytä varautua tilanteen mahdolliseen muuttumiseen myös Lieksassa. Valmiusryhmä muistuttaa, että tilanteen rauhallisena pitämiseen on mahdollisuus osallistua ennestään tuttuja ohjeita noudattamalla.

-Kun pidetään huolta turvaväleistä, käsien puhtaudesta ja yskimishygieniasta sekä käytetään kasvomaskeja ja otetaan rokote, teemme jokainen osaltamme merkittäviä tekoja yhteisen hyvän ja terveysturvallisuuden puolesta, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kannustaa lieksalaisia.

 

Koronarokotukset etenevät tasaisesti ja aikoja rokotuksiin on hyvin saatavilla

Koronarokotukset Lieksassa ovat edenneet hyvää tahtia ja kaikkiaan kaupungissa on annettu jo yli 13 600 rokotetta. Tehoste koronarokoteen saaneita henkilöitä on noin 5700.

-Koronarokotukset ovat edenneet Lieksassa hyvää tahtia, mutta kirimisen varaa on etenkin rokoteikäisten nuoremmassa päässä, kaupunginjohtaja Määttänen toteaa. Uusia rokoteaikoja tulee tällä hetkellä varattavaksi maanantaisin ja lauantaisin, ja rokotteita on hyvin saatavilla.

-Kannustamme ihmisiä nyt varaamaan aikoja rokotuksiin. Laaja rokotekattavuus on meidän kaikkien yhteinen etu, joka korostuu deltavirusmuunnoksen nopean etenemisen vuoksi, Määttänen jatkaa. 

Rokotukset laajenevat tällä viikolla 12–15-vuotiaiden ikäryhmään. Siun soten alueella ikäryhmän rokotukset toteutetaan kouluterveydenhuollon kautta ja koronarokotukset pyritään aloittamaan heti kouluvuoden alussa. Koululaisten koronarokotuksista tiedotetaan Wilma-järjestelmän kautta.

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä seuraa koronatilannetta aktiivisesti ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 23.8.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001