Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatilanne Lieksassa jatkunut rauhallisena

Koronatilanne Lieksassa jatkunut rauhallisena

Koronavirustilanne Lieksassa on pysynyt edelleen rauhallisena, eikä uusia koronatartuntoja ole todettu kaupungissa 20.11.2021 jälkeen. Lieksalaisten hakeutuminen rokotuksiin, niin koronarokotteiden kuin influenssarokotteiden osalta, on jatkunut positiiviseen tahtiin, totesi Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuessaan vuoden viimeiseen varsinaiseen pandemiavalmiusryhmän tilannepalaveriin 13.12.

-Joulun alla on kuitenkin hyvä muistutella kaikkia tämän tilanteen ylläpitämisestä niin terveysturvallisella käyttäytymisellä kuin myös rokotesuojan ylläpitämisellä. Mikäli aiemmin ei ole koronarokotteita ottanut, on edelleen mahdollista saada aika myös 1. ja 2. rokotuksiin, muistuttelee Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Kolmansien koronarokotteiden osalta tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat 70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt sekä sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12 – 69-vuotiaat ja perusterveet 60 – 69-vuotiaat. 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille Siun sote lähettää kutsut 3. koronarokotukseen porrastetusti sitä mukaa, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Alle 70-vuotiaat rokotusvuorossa olevat voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin klo 12 ja maanantaisin klo 8. Rokotusaika on mahdollista varata myös puhelinpalvelusta maanantaisin klo 8–11 numerosta 013 330 2131.

Valmiusryhmä jatkaa koronatilanteen aktiivista seuraamista vuodenvaihteen yli ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 3.1.2022. Vuonna 2022 valmiusryhmä jatkaa kokoontumisia kuluvan vuoden tapaan vähintään kahden viikon välein ja tiedottaa tilannekuvasta aina kokoontumisten jälkeen.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta. Sininen tausta.