Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatartuntojen määrä Lieksassa on jatkanut kasvuaan

Koronatartuntojen määrä Lieksassa on jatkanut kasvuaan

Koronatartuntojen määrä Lieksassa on jatkanut kasvuaan ja uusia tartuntoja on kirjautunut kaupunkiin viimeisen viikon aikana kahdeksan. Koronavirukselle altistuneita on tällä hetkellä hieman päälle 140.

Osa uusista koronatartunnoista on ilmennyt kouluissa, mutta joukossa on myös koulujen ulkopuolisia tartuntoja. Kouluissa tapahtuneisiin altistumistilanteisiin liittyen kaupungin valmiusryhmä muistuttaa, että koulut tiedottavat, ja välittävät myös Siun soten viestit asiaan liittyen, koulujen Wilma-järjestelmän kautta. On tärkeää, että oppilaat sekä heidän vanhempansa lukevat Wilman tiedotteet ja toimivat niissä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Koronatartuntojen jäljitystyö Siun soten alueella on tällä hetkellä ruuhkautunut ja tieto altistumisista tulee viiveellä. Ruuhkaa jäljityksessä aiheuttaa osaltaan jäljitettävien henkilöiden runsas määrä, mutta myös jäljitettävien hankala saavutettavuus sekä epätarkat tiedot mahdollisista altistumistilanteista. Valmiusryhmä huomauttaa, että tämän hetken tilanteessa olisi tärkeää vastata myös vieraammista numeroista tuleviin puheluihin ja tarvittaessa antaa jäljittäjille mahdollisimman tarkat tiedot altistumistilanteisiin liittyen.

 

Oma suojautuminen sekä karanteeniohjeiden noudattaminen tärkeää

Ensisijaiset suojautumiskeinot koronatartuntoja vastaan ovat edelleen kasvomaskien käyttäminen, turvavälien pitäminen, käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen sekä koronarokotteen ottaminen. Koronatesteihin on myös edelleen syytä hakeutua hyvin matalalla kynnyksellä. -Koronavirustestejä Lieksassa on viime viikolla otettu yli 400, joten kiitettävän aktiivisesti testeihin on hakeuduttu, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo.

Koronatartuntojen leviämisen estämiseksi on tärkeää, että mahdollista koronakaranteenia noudatetaan annettujen ohjeiden mukaisesti. -Karanteenin aikana tulee välttää kaikkia lähikontakteja oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin ja pysyä kotona, kaupunginjohtaja Määttänen muistuttaa. -Määrätty karanteeni ei ole suositus, vaan tartuntatautilakiin perustuva viranomaismääräys, jonka rikkomisesta voi joutua oikeudelliseen vastuuseen.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kävi tilannekuvan läpi kokoontumisessaan 30.8.2021 ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 6.9.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/ohjeita-tartunnan-saaneelle-ja-altistuneelle 

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001