Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotukset jatkuvat yli 35-vuotiaiden ryhmässä – riskiryhmään kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotuksia järjestellään

Koronarokotukset jatkuvat yli 35-vuotiaiden ryhmässä – riskiryhmään kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotuksia järjestellään

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 17.06.2021, 14:56
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Koronarokotusten ajanvaraus jatkuu ensi viikolla nykyisissä rokotusryhmissä. Siun sote on kuitenkin varautunut avaamaan uuden ikäryhmän nopeallakin aikataululla, mikäli rokotteiden menekki nykyisissä ryhmissä hiljenee. Rokotusvuorossa tällä hetkellä ovat vuonna 1986 tai sitä ennen syntyneet henkilöt sekä vuonna 1987–2005 syntyneet sairautensa perusteella riskiryhmään kuuluvat.

Tänä vuonna 35 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta. Ohje ja linkki ajanvaraukseen löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Uusia aikoja tulee varattavaksi lauantaina 19.6. klo 12 ja maanantaina 21.6. klo 8. Mikäli aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

Siun sote on lähettänyt tekstiviestit koronarokotusajan varaamisesta sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville yli 16-vuotiaille, joita ei vielä ole rokotettu. Tekstiviestit on lähetetty henkilöille, jotka ovat antaneet Siun sotelle luvan tekstiviestin lähettämiseen. Mikäli tekstiviestiä ei ole tullut tai ehdotettu ajanvaraustapa ei sovi, voi riskiryhmään kuuluva henkilö varata koronarokotusajan myös puhelinajanvarauksen kautta maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 3302131.

Rokotusryhmiä laajennetaan tarvittaessa nopeastikin

Siun sote seuraa rokotteiden menekkiä nykyisissä rokotusryhmissä. Rokotuksia laajennetaan uuteen ikäryhmään heti, kun rokotusten varaustahti alkaa hidastua.

Uuteen ikäryhmään kuuluville lähetetään tekstiviestit rokotusten käynnistämisestä. Tekstiviestit lähetetään tekstiviestiluvan antaneille henkilöille.

Omien yhteystietojen oikeellisuus ja tekstiviestilupa kannattaa tarkistaa Medinet-palvelusta. Tarkemmat ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyy osoitteesta https://www.siunsote.fi/-/tarkista-tai-anna-tekstiviestilupa. Siun sote tiedottaan rokotusryhmien laajentamisesta myös verkkosivuillaan www.siunsote.fi.

Riskiryhmään kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotusten toteuttamista selvitetään

Siun sote selvittää parhaillaan 12–15-vuotiaiden sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien koronarokotusten käytännön järjestelyjä. Asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin, kun käytännön järjestelyt ovat selvillä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli torstaina 17.6.2021, että sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotukset aloitettaisiin Suomessa. Euroopan komissio hyväksyi 28.5. Biontech-Pfizerin koronarokotteen myyntiluvan laajentamisen koskemaan myös 12–15-vuotiaita.

Lasten riskiryhmät ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmät, jotka on aiemmin määritelty koronarokotusjärjestystä varten. Poikkeuksena aikuisten riskiryhmiin on ainoastaan ylipaino, jonka arvioimiseksi THL suosittelee käytettävän lasten painoindeksiä eli ISO-BMI:tä. Lisätietoa aiheesta voi lukea THL:n tiedotteesta: THL suosittelee riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista.

Lisätietoja medialle:

Toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen, sirpa.kaipiainen@​siunsote.fi, puh. 013 330 3162.

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi

Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
LinkedIn: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

#siunsote #turvaammearkeasi