Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotekattavuus kaupungin valmiusryhmän huolenaiheena Lieksassa

Koronarokotekattavuus kaupungin valmiusryhmän huolenaiheena Lieksassa

Koronavirustilanne Lieksassa on pysynyt rauhallisena, mutta kaupungin valmiusryhmä on edelleen huolissaan koronarokotekattavuudesta kaupungissa. Kokonaiskattavuus koronarokotteiden osalta Lieksassa on 1. rokotteiden osalta 84,5% ja 2. rokotteiden osalta 76,5%. Tilanne on hitaasti parantunut, mutta esimerkiksi 20-24-vuotiaista 1. koronarokotteen on ottanut vasta noin 54% ikäluokasta.

-Vaikka tilanne koronaviruksen osalta meillä Lieksassa on tällä hetkellä hyvä, on syytä huomioida, että koko maata ajatellen tilanne ei ole sama, vaan Euroopan sisällä Suomen tilanne näyttäytyy tällä hetkellä jopa huonona, taustoittaa tilannekuvaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

-Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve Suomessa on kasvanut pitkin syksyä, samoin kuin tehohoitoa tarvitsevien määrä. Erikoissairaanhoitoon joutumisen riski on merkittävästi suurempi rokottamattomilla kuin kaksi kertaa rokotetuilla, Määttänen kuvailee koronarokotusten merkitystä. -Rokotteen ottamalla jokainen osaltaan parantaa alueellista tilannetta ja lisää turvaa vakavaa tautia vastaan, mutta toisaalta rokote helpottaa myös matkustamista eri maiden välillä ja mahdollistaa koronarajoituksista luopumisen, Määttänen jatkaa.

EU:n koronatodistus on ladattavissa Omakannasta ja se sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina, joka viime viikolla otettiin käyttöön myös Suomessa.

Myös influenssaa vastaan rokotteen ottaminen tärkeää

Valmiusryhmä muistuttaa etenkin riskiryhmiin kuuluuvia myös influenssarokotusten tärkeydestä. Siun sote aloittaa influenssarokotusten antamisen viikolla 43, ja ajan influenssarokotusta varten voi varata verkkoajanvarauksesta tai soittamalla omalle terveysasemalle (Lieksan terveysasema p. 013 330 2831). Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

 

Lisätietoa influenssarokotuksista Siun soten alueella.

 

Kaupungin valmiusryhmä jatkaa tilanteen seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 1.11.2021

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja: Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta sinistä taustaa vasten.