Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarajoituksiin ei muutoksia Lieksassa

Koronarajoituksiin ei muutoksia Lieksassa

Lieksan kaupungin pandemiavalmiusryhmä kokoontui tilannekuvapalaveriin 31.1.2022 ja totesi, että voimassa oleviin koronarajoituksiin ei ole tarvetta tehdä muutoksia. Lieksan lukio on päättänyt siirtää abiturienttien penkinpainajaiset pidettäväksi 1.4. ja perinteiset vanhojen tanssit tanssitaan 8.4.

Viimeisen viikon aikana Lieksassa otetuista koronatesteistä positiivisia oli 13. Näytteidenottomäärä on laskenut selvästi aiemmista viikoista. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille suositellaan koronavirustestin tekemistä aina, jos heillä on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Ensisijaisesti suositellaan kotitestien tekemistä. Terveydenhuollossa otettavaan koronavirustestiin voi varata ajan, jos henkilöllä on koronavirustartuntaan sopivia oireita ja hän kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä tai ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalvelussa.

Koronaviruksen leviämistä vastaan tutuilla ohjeilla

Valmiusryhmä muistuttaa lieksalaisia edelleen pitämään huolta turvaväleistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käytöstä. -On hyvä pitää mielessä, että vaikka tartuntaluvut ovat laskeneet, virus on edelleen olemassa keskuudessamme, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen huomauttaa. Valmiusryhmä myös kannustaa lieksalaisia huolehtimaan rokotesuojastaan, koska rokotteilla on todettu olevan paras suoja koronataudin vaikeita muotoja vastaan.

Matkustamisen osalta huomionarvoista on, että helmikuusta 2022 lähtien EU:n koronarokotustodistukset hyväksytään matkustuskäytössä vain yhdeksän kuukauden ajan eli jos toisesta rokotuksesta on yli 270 päivää, EU:n rokotustodistus ei enää kelpaa matkustamiseen EU:ssa sisäisesti. Kolmannen rokotteen jälkeen ei todistuksen voimassaoloa toistaiseksi rajoiteta.

 

THL:n tiedote 31.1.2022: EU:n koronarokotustodistuksen hyväksyntäaika jatkossa 9 kuukautta matkustuskäytössä

 

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta. Sininen tausta.