Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolin jätevedenpuhdistamon puhtaan veden purkuputkesta osa noussut järven pintaan

Kolin jätevedenpuhdistamon puhtaan veden purkuputkesta osa noussut järven pintaan

Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos sai maanantaina 21.10.2019 ilmoituksen järven pintaan nousseesta Kolin jätevedenpuhdistamon puhdistetun jäteveden purkuputkesta Kolilla. Tarkistuksen ja suunnitelma-aineiston perusteella tällä hetkellä näyttää siltä, että putken painot ovat osittain irronneet mikä nostaa putken pintaan. Myös poikkeuksellisen matalalla olevalla veden pinnalla arvioidaan olevan osuutta asiaan.

Putkea on Pielisessä noin 1300 metriä ja pintaan noussut kohta noin 150-200 metrin päässä rannasta, missä järven syvyystietojen mukaan on 3-10 metriä vettä. Putki on painotettu noin 90 kg painoisilla betonipainoilla ja lisäksi putken päässä on erillinen painotus.

Ensitoimina vesihuoltoliikelaitos on merkinnyt pinnassa olevan putken osuuden poijuilla sekä ilmoittanut asiasta edelleen viranomaisille ja vesialueen omistajalle Kolin osakaskunnalle. Jatkotoimina tarkistetaan sukeltamalla putken kunto ja irronneiden putkipainojen määrä. Lisäksi selvitetään putkipainojen lisäys- tai korjausmahdollisuus.

Selvitys ja korjaustoimet tehdään viipymättä, koska purkuputki on tarpeen saada järven pohjaan paikalleen vielä ennen jäiden tuloa.

Vesillä liikkujia pyydetään noudattamaan varovaisuutta putken sijaintialueella.

Kuva pintaan nousseesta putkesta Kolilla

 

Aluekartta pintaan nousseesta putkesta Kolin edustalla Pielisellä

 

                                   

Lisätietoja:

Jari Kärkkäinen, vesihuoltopäällikkö, Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos

jari.karkkkainen@lieksa.fi

puh. 040 104 4850