Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolille kaavoitetaan uutta asuinaluetta

Kolille kaavoitetaan uutta asuinaluetta

Lieksan kaupunginhallitus käsittelee kaavaluonnosta 19.4.2022

Kolin kylälle ollaan suunnittelemassa uutta asuinaluetta vakituisille asukkaille. -Kolin alueella on merkittävää tarvetta työntekijöiden asunnoille sekä myös Kolin alueelle muualta muuttaville asukkaille, ja kaava-alueella on jo käynnissä tontinluovutushanke rivitalotyyppiseen asuinrakentamiseen, kertoo kaavahankkeesta maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti.

Kolin asuntoalueen asemakaava-alue sijaitsee heti Kolin kyläkeskuksen pohjoispuolella Merilänrannantien itäpuolella ja sen pinta-ala on noin 6,3 hehtaaria. Alue soveltuu tehokkaaseen asumiseen Kolin kyläkeskuksen läheisyyden ja hyvien ja turvallisten kulkuyhteyksien perusteella. Kaavassa alueelle mahdollistetaan rakennettavaksi yhteensä noin 200 asuntoa, ja rakennusten tyyppi vaihtelee korttelikohtaisesti kerrostaloista rivi- ja omakotitaloihin.

Kaavassa korostetaan rakentamisen ekologisuutta ja lähtökohtaista pyrkimystä liittää rakennukset Kolille rakennettavaan kaukolämpöverkostoon. Lisäksi rakentamista sovitetaan alueen maisemaan, minkä lisäksi kaavassa on huomioitu kevyen liikenteen olosuhteet ja ajoyhteys olemassa oleville kansallispuiston puolella oleville asuinpaikoille.

Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kaavaluonnoksen, asetetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos selostuksineen nähtäville 28.4. – 20.5.2022 kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen (Pielisentie 3) ja kaupungin verkkosivuille osoitteeseen: www.lieksa.fi/laadinnassa-olevat-kaavat.

 

 

Lisätietoja:

Jukka Haltilahti, maankäyttöpäällikkö

p. 040 1044 840 / jukka.haltilahti@lieksa.fi

Kolme moottoripyöräilijää risteyksessä. Tienviitassa teksti Ylä-Koli 3. Taustalla iso punainen hirsirakennus.