Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolilla vesirikon korjauksesta aiheutuva vesikatko ja muutoksia liikennejärjestelyissä 27.2.2019

Kolilla vesirikon korjauksesta aiheutuva vesikatko ja muutoksia liikennejärjestelyissä 27.2.2019

Kolilla Ylä-Kolintien varressa urheilukentän kohdalla on havaittu vesirikko. Paikalla sijaitsevan palopostin kohdalla nousee vettä maanpinnalle. ”Kyseessä on muovinen runkolinja ja vuotokohta on ilmeisesti palopostin laippaliitoksessa.”, kertoo Lieksan kaupungin Vesihuoltoliikelaitoksen päällikkö Jari Kärkkäinen.

 

Vesirikon korjaustyö tehdään keskiviikkona 27.2.2019 klo 8.00-16.00 välisenä aikana. Korjaustyön ajaksi joudutaan sulkemaan runkolinjan vedenjakelu klo 8.00-15.00 väliseksi ajaksi. Vedenkatkaisu voi olla lyhyempi riippuen korjaustyön kestosta.

 

Vuotokohdan korjauksesta aiheutuu rikkokohdan kuudelle lähimmälle kiinteistöille vesikatkos. Katkoksesta informoidaan suoraan kyseessä olevia kiinteistöjä. Katkoalueen pohjoispuolella, mm. Kolin koulu, Kolin kylä ja Loma-Kolin alue, vedentoimitus jatkuu normaalisti. Katkoalueen eteläpuolen (mm. Sokos Hotel Koli) vedensaanti on turvattu katkon ajan ylävesisäiliön ja hotellin oman vesisäiliön avulla eli vedenkäyttö on tällä alueella normaali. Viemärit toimivat normaalisti koko Kolin alueella.

 

Korjaustyö aiheuttaa Ylä-Kolintiellä muutoksia myös liikenteessä klo 8.00-16.00. Korjauksen ajaksi on laadittu liikenteenohjaussuunnitelma seuraavasti:

  • Ylä-Kolintien urheilukentän puoleinen kaista (Hotelli Kolilta-Kolin keskustaan) suljetaan työmaa-alueella n.30 metrin matkalta, paikalla väistämisvelvollisuusmerkinnät sekä tarpeelliset aidat ja varoitusmerkit.

  • Nopeusrajoitus lasketaan työn ajaksi 50 km/h (normaali 60 km/h).

  • Kevyenliikenteen väylä suljetaan työmaa-alueen kohdalla kokonaan ja kiertotie järjestetään urheilukentän parkkipaikan kautta. Kiertotien järjestelyistä on sovittu Kolin Ipatin kanssa.

Ylä-Kolintie ja urheilukentän puoleinen kevyenliikenteen väylä ovat ELY:n aluetta. Maantiealueen kunnossapito on puolestaan Destialla. ”Vesihuoltoliikelaitos on hakenut viime viikolla ELY:ltä työluvan ja lupa saatiin nyt viikon 9 alussa. Työlupa-asiasta ja korjauksen suorittamisesta on keskusteltu myös ELY-keskuksen yhteyshenkilön kanssa.”, taustoittaa Kärkkäinen korjaustyön vaiheita.

 

 

Lisätietoja:

Jari Kärkkäinen, vesihuoltopäällikkö, Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos

jari.karkkkainen@lieksa.fi

puh. 040 104 4850