Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolilla toimitaan laajalla yhteistyörintamalla! Riveria aloittaa Kolilla matkailualan monimuotokoulutuksen sekä erä- ja luonto-opaskoulutuksen

Kolilla toimitaan laajalla yhteistyörintamalla! Riveria aloittaa Kolilla matkailualan monimuotokoulutuksen sekä erä- ja luonto-opaskoulutuksen

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria on käynnistämässä matkailualan monimuotokoulutuksen Kolilla toukokuussa. Matkailualan opintojen lisäksi opiskelijoille tarjotaan ravintola- ja cateringalan sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opintoja. Lisäksi Erä- ja luonto-opaskoulutus starttaa elokuussa.

Lieksassa sijaitseva Kolin matkailualue yhdessä naapurikunta Juuan kanssa kehittyy uusien investointien myötä, ja Riveria on mukana ratkaisemassa alueen osaavan työvoiman saannin haasteita.

 

Toukokuussa käynnistyvään matkailualan monimuoto-koulutukseen otetaan mukaan 30 opiskelijaa

Matkailu-, ravintola- ja catering-alan sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opinnoista voi opiskella joko koko tutkinnon tai tutkinnon osan. Opintojen suunnittelussa huomioidaan opiskelijan aikaisempi kokemus, koulutus ja osaaminen.

Yrityksillä on monimuotokoulutuksessa olennainen rooli. Yritysten kanssa solmitaan koulutussopimuksia tai oppisopimuskoulutuksia työnantajien tarpeiden ja opiskelijoiden tavoitteiden mukaisesti eli opintoja suoritetaan pääosin työpaikoilla työssäoppien. Lieksan Kehitys Oy LieKe on teettänyt kartoituksen Kolin, Juuan ja Pielisen itäpuolen matkailualan yrityksille työntekijätarpeista. Riverian asiantuntijat toteuttavat parhaillaan soittokierrosta niihin yrityksiin, jotka ovat toivoneet yhteydenottoa.

Myös yritysten aktiivisuutta ja yhteydenottoja toivotaan, jos ja kun matkailualan työntekijöille on tulevaisuudessa tarvetta. Vuoropuhelu antaa parhaan mahdollisen tilannekuvan koulutustarpeista kokonaisuutta suunniteltaessa.

Lieksan kaupungin ja Juuan kunnan Kolin iso kuva 2050 -kehityssuunnitelmassa on linjattu viisi vuotta sitten yhdeksi tulevaisuuden tavoitteeksi matkailualan koulutuksen aloittaminen Kolin seudulla. Nyt tavoite ollaan saavuttamassa ja tiivistyneen yhteistyön uskotaankin helpottavan Kolin alueen työntekijäpulassa tulevaisuudessa.

 

Koulutukset toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa

Riveria toteuttaa koulutukset tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten kanssa yhdessä ja Riveria hakeekin tällä hetkellä yrityksiä yhteistyökumppaneiksi koulutuksen toteuttamisessa.
Matkailualan monimuotokoulutuksessa jokaiselle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutukseen sisältyy verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua, työelämässä oppimista, (opiskelija voi olla useammassa työpaikassa) ja opintoihin liittyvät näytöt toteutetaan työpaikoilla.

Kolin eräopaskoulutuksen painopisteinä ovat kansallismaiseman ja Pielisen alueen luonto sekä sieltä löytyvät elämykset. Koulutus toteutetaan monimuotona, ja soveltuu luontoalan pohjatietoja omaaville, alan yrittäjille tai sellaisiksi aikoville.

 

 

Lisätietoja antavat:

Riveria
Matkailualan koulutuspäällikkö Aira Lintunen
p. 050 590 5977, aira.lintunen@riveria.fi

Lieksan kaupunki
Elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen
p. 040 1044 009, susanna.saastamoinen@lieksa.fi