Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kohtaamispaikan syksyn toiminta käynnistyy 21.8.2020

Kohtaamispaikan syksyn toiminta käynnistyy 21.8.2020

Siun soten, Lieksan kaupungin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pielisjärven yhdistyksen yhteistyössä pyörittämän Lieksan Kohtaamispaikan syksyn ohjelma on julkaistu ja syyskauden toiminnan avaa Perhekahvila 21.8.2020.

-Perhekahvilan lisäksi Kohtaamispaikan ohjelmiston vakiotapahtumina jatkavat kuukausittaiset, Aamukahvit ja asiaa -tapaamiset sekä Lapsiparkki, kertoo Siun soten johtava sosiaalityöntekijä Sonja Hartikainen. -Monipuolisuutta Kohtaamispaikan ohjelmaan saadaan yhteistyössä eri yhdistystoimijoiden kanssa järjestetyt tapahtumat, joista yhtenä esimerkkiä Honkalampi-säätiön perheperustaisen kuntoutuksen kehittämiskeskus, Perpe, Hartikainen jatkaa.

Kohtaamispaikan toiminnan tueksi on avattu Lasten Lieksa -Facebook-sivu, minkä kautta halutaan lisätä tapahtumista tiedottamista ja toiminnan yhteisöllisyyttä. -Sosiaalinen media on kuitenkin se kanava, mitä nuoret perheet pääasiassa tiedonhankkimiseen tänä päivänä käyttävät, sanoo Anne Kärki Siun soten lapsiperhepalveluista.

Syksyn ohjelma on sähköisesti saatavilla Facebook-sivun lisäksi Lieksan kaupungin internetsivuilla. Ohjelmaa jaetaan myös neuvoloissa kaikille vauvavuotta viettäville perheille. Lisäksi ohjelma on saatavilla mm. kaupungin asiakaspalvelupisteessä, kaupungin kirjastossa ja Kohtaamispaikassa.

Kohtaamispaikan toiminta keskeytettiin viime keväänä koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi. Syksyn toiminnan alkaessa kiinnitetäänkin erityistä huomiota hygieniaohjeistuksiin ja turvaväleihin. Lisäksi Juha Ryynänen Lieksan kaupungilta muistuttaa, että Kohtaamispaikkaan voi tulla vain terveenä, -Pienikin flunssa on hoidettava ensin pois, ennen Kohtaamispaikan tapahtumiin osallistumista.

Kohtaamispaikka toimii osoitteessa Siltakatu 1, ja se on saanut suuren suosion lieksalaisten lapsiperheiden keskuudessa. Syksyllä 2019 Suomen Perhekeskus myönsi Kohtaamispaikalle kunniakirjan aktiivisesta sekä monipuolisesta toiminnasta.

 

Kohtaamispaikan ohjelma syksy 2020

 

Lisätietoja:

 

Sonja Hartikainen, p.013 330 5401

johtava sosiaalityöntekijä/ennaltaehkäisevät lapsiperhepalvelut Siun sote / pohjoinen alue

 

Anne Kärki, p. 013 330 5432

sosiaaliohjaaja, lapsiperhepalvelut Siun sote / pohjoinen alue

 

Juha Ryynänen, p. 040 1044 160

perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen vastuuhenkilö, Lieksan kaupunki