Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki järjestää infotilaisuuden uuden sillan vaihtoehtoisista luonnoksista 11.4.2019

Kaupunki järjestää infotilaisuuden uuden sillan vaihtoehtoisista luonnoksista 11.4.2019

Lieksan kaupunki järjestää yleisötilaisuuden uuden sillan vaihtoehtoisista luonnoksista torstaina 11.4.2019 klo 18 Lieksan Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa. Tilaisuudessa esitellään kolme vaihtoehtoista suunnitelmaluonnosta uudesta Lieksanjoen ylittävästä sillasta, joka rakennetaan nykyisen kaarisillan paikalle. Uuden sillan yleissuunnittelusta vastaa Ramboll Finland Oy, ja suunnittelupäällikkö Jouni Tiainen on tilaisuudessa paikalla esittelemässä suunnitelmia.

 

Uuden sillan suunnittelussa lähtökohtana ovat sillan toimintojen mitoittaminen kaksisuuntaiselle ajoneuvoliikenteelle ja kevytliikenteelle. Sillan kantavuuden on riitettävä myös raskaalle liikenteelle. Suunnittelun perustana on sillan noin 80-100 vuoden käyttöikä.

 

Sillan arkkitehtuuriin panostetaan siten, että silta sopii hyvin kaupunkikuvaan sekä näyttävään joki- ja puistomaisemaan. Samalla tutkitaan sillan rakentamisen vaikutuksia luontoon ja ympäristöön laatimalla ympäristöselvitys. Yleissuunnittelun tuloksena on laadittu eri siltavaihtoehdoille alustavat kustannusarviot elinkaarikustannuksineen.

 

Yleisötilaisuuteen on vapaa pääsy ja kaupunkilaisilla on mahdollisuus esittää tilaisuudessa mielipiteitään esiteltävistä siltavaihtoehdoista. Siltasuunnittelussa edetään esiteltyjen vaihtoehtojen pohjalta yleisötilaisuuden jälkeen.

 

Lisätietoja:

Ritva Patja, kuntatekniikan päällikkö, Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos

ritva.patja@lieksa.fi

puh. 04010 44704