Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Katujen aurauksen ja hiihtolatujen huollon seuranta mahdollista lähes reaaliaikaisesti Lieksassa

Katujen aurauksen ja hiihtolatujen huollon seuranta mahdollista lähes reaaliaikaisesti Lieksassa

Lieksan kaupunki on laajentanut käytössään olevaa InfoGIS-karttapalvelua kattamaan katualueiden hoidon ja hiihtolatujen huoltotyöt. Palvelu toimii ajoneuvoihin asennettujen GPS-paikantimien avulla ja tiedot siirtyvät karttapalveluun viimeistään 30 minuutin viiveellä.

Katujen auraus ja hiekoitus ovat kuntatekniikkaliikelaitoksen toimintaa, joka on nyt nähtävissä palvelun kautta. Kunnossapitomestari Jari Salmi kertoo laitteiden käyttöönoton sujuneen hyvin. -Palvelua seuraavien on hyvä huomioida, että tiedot karttapalvelussa säilyvät 12 tuntia tehtyjen töiden jälkeen, eivät sen pidempiä aikoja, Salmi huomauttaa.

Latujen huollon seurantaa uusi palvelu parantaa huomattavasti. Latujen hoidon päivät ja kellonajat näkyvät suoraan karttapalvelusta osoittamalla ladun kohtaa kartalla. -Palvelu on tarkentanut perinteisen manuaalisesti täytettävää latuinfoa, kun tieto on nähtävissä lähes reaaliaikaisesti suoraan kartalta, kertoo liikuntasihteeri Jarmo Honkanen.

Karttapalvelussa on laajasti esillä muun muassa Lieksan alueen matkailijan palvelut, retkeilyreitit, liikunta- ja venepaikat, sekä kaupungin tonttipörssi myytävänä olevista tonteista.

Lieksa on myös mukana ”Kartalla – matkailijan palvelut Vaara-Karjalassa”-hankkeessa yhdessä Ilomantsin, Juuan ja Nurmeksen kanssa, jonka aikana palvelua on kehitetty merkittävästi matkailupalvelujen osalta ja kartan käyttö kuntien alueiden välillä onnistuu saumattomasti.

Karttapalvelua varten ei tarvitse erillistä sovellusta, vaan se toimii internetselaimessa ja on mobiiliresponsiivinen, eikä palvelun käyttöön älypuhelimella tarvita erillistä sovellusta.

 

Karttapalvelun osoite: www.infogis.fi/lieksa

Linkit palveluun myös Lieksan kaupungin internetsivuilla: www.lieksa.fi

 

Lisätietoja:

Jari Salmi, kunnossapitomestari, p. 040 1044 750

Jarmo Honkanen, liikuntasihteeri, p. 040 1044 113

(Honkanen lomalla 26.2.21, tällöin lisätiedot: Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, p. 040 1044 101)