Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kansainvälinen maitopäivä 30.9.2020 Lieksan kouluissa

Kansainvälinen maitopäivä 30.9.2020 Lieksan kouluissa

Kansainvälistä maitopäivää vietetään tällä lukukaudella syyskuun viimeisenä päivänä (30.9.), jolloin Lieksan kouluissa tarjotaan jälkiruoaksi Valion Play laktoositonta maitokaakaota.

Kansainvälistä koulumaitopäivää on vietetty ympäri maailmaa jo vuodesta 2000, ja sen viettoa maailmalla koordinoi Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO). Koulumaitopäivää on perinteisesti vietetty yli 30 maassa. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota koulumaidon merkitykseen oppilaiden ravitsemuksessa. Lasillinen koulumaitoa on monelle lapselle tärkeä ravintoaineiden lähde ympäri maailman. Kaikille maitoa ei kuitenkaan ole tarjolla. Kansainvälinen koulumaitopäivä on tästä poikkeus: silloin monessa maassa oppilaille tarjotaan maitoannos maustamattomana tai maustettuna.

Suomessa koulumaitopäivä on jokaisena koulupäivänä. EU on tukenut koulumaidon tarjoamista vuodesta 1995 lähtien, tavoitteena lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveellisten elämäntapojen sekä terveys- ja ruokakasvatuksen edistäminen.

(https://www.maitojaterveys.fi/maitopaivat.html)

 

Lisätietoja:

Mervi Liiten, ruokahuoltopäällikkö

p. 040 1044 015