Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Ruunaan koskilla kuvattu Pankakoski-video on julkaistu!

Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Ruunaan koskilla kuvattu Pankakoski-video on julkaistu!

"Jussi Makkonen soittaa selloa ja Nazig Azezian soittaa pianoa Neitikosken rannalla."


Jussi Makkonen ja Nazig Azezian. Credit: Pekka Ovaskainen

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian kuvasivat kesäkuun alussa musiikkivideon kuuluisilla Ruunaan koskilla Lieksassa. He esittävät Pankankoski-musiikkivideolla Heino Kasken samannimisen kappaleen, joka juhlistaa Pielisjärvellä 135 vuotta sitten syntyneen Heino Kasken elämäntyötä.

Videon voi katsoa tämän linkin kautta: https://youtu.be/btc_8WWJZq8

Pankakoski eli Kaatrakoski on yksi kolmesta Kalevalassa mainitusta koskesta ja osa Ruunaan koskien sarjaa. Neitikoski on kansainvälisestikin suosittu melojien pysähdyspaikka. Videolla yhdistyvät luonto ja musiikki ainutlaatuisella tavalla. Videolla Nazig Azezian soittaa flyygeliä Neitikosken rantatörmällä ja Jussi selloa Haapavitjan rantakivillä.

Videotuotannosta on vastannut Pekka Varonen ja kappaleen on sovittanut sellolle ja pianolle Matti Makkonen. Videon tuotantoa ovat tukeneet Lieksan kaupunki, Lieksan Kehitys Oy LieKe ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on musiikkivideoon sekä sen tiimoilta tehtyyn yhteistyöhän erittäin tyytyväinen: ”
Tapa, millä Jussi ja Nazig tarinallistavat alueen historiaa musiikin avulla on ihailtava. Videossa tulee hienosti esille Ruunaan alueen monipuolisuus sekä ainutlaatuisuus koko maailmassa.”


Jussi Makkosen kulttuurikodin suositut konsertit jatkuvat ja ne toteutetaan tänä kesänä live stream -lähetyksinä.
 


Jussi Makkosesta

Jussi Makkonen on konsertoinut viime vuosina ahkerasti ulkomailla, minkä lisäksi hän on jatkanut tunnettuja ja suosittuja koulu- ja päiväkotikonserttejaan eri puolilla Suomea. Lisäksi hän on järjestänyt syksyn ja talven aikana ennen koronaa Nurmeksessa kulttuurikodissaan konsertteja, jotka kaikki ovat olleet loppuunmyytyjä. Oheisella videolla Jussi esiintyy kulttuurikodissaan, jossa hänen vieraanaan on nähty mm. kansanmuusikko Sari Kaasinen ja baritoni Jorma Hynninen.

Suositun Karjalan kunnailla -kansansävelmän tulkinnalla Jussi kunnioittaa kotiseutuaan Pohjois-Karjalaa sekä kansanmusiikkia, jota hän on tuonut mukaan konsertteihinsa vuosien varrella yhteistyössä eri taiteilijoiden kanssa. Karjalan kunnailla -kappaleen on sovittanut Matti Makkonen ja videon on kuvannut Pekka Varonen.


https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

Jussi Makkosesta ja Nazig Azezianista

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian vastaanottivat yhdysvaltalaisen Finlandia Foundation National -järjestön Award of Excellence -palkinnon lokakuussa 2019. Kyseessä on Yhdysvalloissa toimivan, suuren amerikansuomalaisen järjestön jakama palkinto, joka jaetaan joka toinen vuosi. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa muulle kuin yhdysvaltalaiselle toimijalle. Finlandia Foundation Nationalin 18-jäseninen johtokunta matkusti Helsinkiin ja luovutti palkinnon Makkoselle ja Azezianille Helsingin kaupungintalolla. Palkinto myönnettiin heille heidän ansioistaan suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa.

Finlandia Foundation National (FFN) on suurin amerikansuomalaisten järjestö Yhdysvalloissa, jolla on 58 paikallisyhdistystä 25 osavaltiossa ja Washington DC:ssä. Järjestö on merkittävin yksityinen suomalaisen ja amerikansuomalaisen kulttuurin tukija Yhdysvalloissa.

Jussille ja Nazigille myönnettiin maaliskuussa 2019 Konserttikeskus ry:n Inkku-palkinto heidän ansiokkaasta työstään lastenkulttuurin eteen. Palkinto haluttiin antaa artistikaksikolle, joka on tehnyt valtavan työn nimenomaan suomalaisen musiikin ilosanoman levittämisessä lapsille ja nuorille koulu- ja päiväkotikonserttien kautta.

Jussi ja Nazig ovat konsertoineet ja luennoineet USA:ssa useasti, viimeksi viime vuoden maaliskuussa ja marraskuussa, jolloin he myös esiintyivät kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa Los Angelesissa sekä luennoivat ja konsertoivat
California State University Channel Islands -yliopistossa ja Arizona State University -yliopistossa Phoenixissa. Jussi Makkosen ja Finlandia Foundationin yhteistyö alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2009 ja Makkonen ja Azezian ovat esittäneet yhdessä kymmeniä Finlandia Foundationin tukemia konsertteja Yhdysvalloissa vuodesta 2017 lähtien.

Jussi, Nazig ja kirjailija / kuvittaja Katri Kirkkopelto julkaisivat viime vuonna Lintu Sininen -satukirjan ja siihen liittyvän levyn. Kirja perustuu Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen, jonka Katri Kirkkopelto on kuvittanut ja kertonut uudelleen. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä samannimisen, Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He soittavat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa levyllä ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on jatkoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin menestyksekkäälle Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin elokuussa 2017 noin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Molemmat kirjat on kustantanut Lasten Keskus.


Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian aloittivat yhteistyönsä vuonna 2013 ja vuodesta 2007 alkaen Makkonen on esiintynyt noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com