Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 862 joulukorttia Lieksassa

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 862 joulukorttia Lieksassa

Suomen iloisin ja koskettavin joulukorttikampanja keräsi 862 joulukorttia ikääntyneille Lieksassa. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen valtakunnallisen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11.– 4.12.2023 yhtä aikaa 137 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.


Lieksassa kerätyt kortit on jaettu hoiva- ja palvelukoteihin, kotihoidon asiakkaille ja päivätoimintaan yhteistyössä Siun soten ja yksityisten palveluyritysten kanssa. Lisäksi kortteja on jaettu suuri määrä Lieksan evankelis-luterilaisen seurakunnan diakoniatyön kautta.

-Vaikka kampanja on ollut suosittu jokaisena neljänä vuonna, mitä Lieksa on mukana ollut, on tämän vuoden korttien määrä ennätyksellinen, kertoo viestintäsihteeri Heli Turpeinen Lieksan kaupungilta. -Yli 800 korttia on hieno saavutus, kiitos siitä ihan jokaiselle kampanjaan osallistuneelle!

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi tänä vuonna kaikkiaan 90 000 joulukorttia ikääntyneille.


Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia, kokea yhteisöllisyyttä ja levittää jouluiloa ympärilleen, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.


Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle tai yhteisölle osallistumisesta on tullut jo odotettu perinne.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 137 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

 

Lisätiedot:

Lieksan kaupunki, viestintäsihteeri Heli Turpeinen

heli.turpeinen@lieksa.fi / 040 1044 686

 

Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen

eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145