Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun työssäkäyntialue on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta pysyy perustasolla

Joensuun työssäkäyntialue on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta pysyy perustasolla

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 25.02.2021, 17:15
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Koronavirustartuntojen määrä Siun soten alueella ja erityisesti Joensuussa on kääntynyt jälleen kasvuun. Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui tänään 25.2. iltapäivällä ja katsoi epidemiatilanteen Joensuun työssäkäyntialueella (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi) olevan kiihtymisvaiheessa. Muualla maakunnassa epidemia on pysynyt perustasolla.

– Työryhmä keskusteli pitkään epidemiavaiheen alueellisesta rajaamisesta. Joensuun, Liperin ja Kontiolahden katsottiin lopulta muodostavan yhtenäisen alueen muun muassa työssäkäynti-, opiskelu-, harrastus- ja asiointiliikenteen takia, kertoo työryhmän varapuheenjohtajana toimiva Ilkka Pirskanen Siun sotesta.

Valtakunnallinen tilanne ja maan hallituksen tänään antamat linjaukset huomioiden aiemmat suositukset ja rajoitukset pidetään edelleen voimassa koko maakunnassa.

– Maakunnassa on pidetty koko ajan voimassa kiihtymisvaiheen suositukset, vaikka välillä olimmekin paremmassa tilanteessa. Nyt on erittäin tärkeää, että näistä suosituksista ei lähdetä missään tinkimään, toteaa Pirskanen.

Lisäksi työryhmä muistuttaa, että lähikontakteja on erittäin suositeltavaa välttää ja entisestään vähentää koko maakunnassa. Työryhmä arvioi tilannetta uudelleen ensi viikon torstaina.

Viikolla 7 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin 29, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui 16. Valtaosa tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä, mutta osa tartunnoista johti laajempiin altistumisiin Siilaisen hammashoitolassa, Juuan terveysasemalla, Utran päivätoiminnassa sekä joensuulaisessa päiväkodissa. Suurin osa tartunnoista todettiin Joensuussa, yksittäisiä tartuntoja oli myös muualla maakunnassa.

Tartuntojen alkuperä pystyttiin selvittämään noin 96 prosentissa viime viikon tapauksista. Koronavirustestejä otettiin yhteensä 2300.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja on varmistunut 15. Tartunnat keskittyvät Joensuuhun. Valtaosa tapauksista on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä, mutta laajempia altistumisia on tullut ilmi kahdessa joensuulaisessa koulussa. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 251 henkilöä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 7 (15.–21.2.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Siun sotessa varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

  • Koronavirustartuntojen määrä (15.–21.2.2021): 29, muutos edellisviikkoon +13
  • Tartuntojen alkuperä selvitetty noin 96 % tapauksista
  • 7 vrk ilmaantuvuus (15.–21.2.2021): 15,41, muutos +8,26
  • 14 vrk ilmaantuvuus (8.2.–21.2.2021): 22,56, muutos + 8,8
  • Koronanäytteitä (15.–21.2.2021): 2300, muutos +150
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus (kumulatiivinen): 1,07 %

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.