Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Itävallan suurlähettiläs vieraana Lieksassa

Itävallan suurlähettiläs vieraana Lieksassa

Itävallan suurlähettiläs Maximilian Hennig vieraili torstaina 31.3.2022 Lieksassa Binderholz Nordic Oy:n tehtaalla. Vierailun aikana suurlähettiläälle esiteltiin Binderholz Nordic Oy:n toimintaa ja tulevaisuutta Lieksassa. Ohjelmaa isännöi Binderholz Nordic Oy:llä hallintojohtaja Joonas Vitri. Vierailuun osallistui myös Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, Itävallan Ruotsin suurlähetystön kauppaneuvos Martin Glatz ja Pohjois Karjalan Kauppakamarin toimitusjohtaja, Itävallan kunniakonsuli Antti Toivanen.

Hallintojohtaja Vitri sanoo, että tapaamisessa keskusteltiin itävaltalaisomisteisen Binderholz Nordic Oy:n tilanteesta, tulevaisuuden suunnitelmista ja toimintaedellytyksistä. -Erityisesti logistiikkaan liittyvät asiat nousivat esille muuttuneen tilanteen myötä, ja totesimme, että tarvitsemme laajaa yhteistyötä mm. raideliikenteen edellytysten kehittämiseksi niin etelään kuin pohjoiseen.

Keskusteluissa painottui myös puuraaka-aineen saatavuuden turvaaminen alueella. -Itävallan ja Suomen intressit vaikuttaa asiassa EU-tasolla ovat hyvin samanlaisia ja yhteistyötä asian suhteen ollaan tekemässä, hallintojohtaja Vitri kertoo.

Tapaamisen teemoiksi nousivat myös Ukrainan sodan vaikutukset logistiikan lisäksi mm. maailmantalouteen, uusien ja nykyisten työntekijöiden koulutustarve sekä metsän käyttö tulevaisuudessa.

-Keskustelu suurlähettilään kanssa oli erittäin antoisa, ja hänelle pystyttiin tuomaan laaja kuva Lieksassa toimivan, suuren vientiyrityksen tilanteesta ja tarpeista jatkossa, kertoo keskusteluista Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Toivomme osaltamme, että pystymme tiivistämään myös suurlähetystön kautta yhteistyötä eri verkostoihin yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.

 

Lisätietoja:

Joonas Vitri, Binderholz Nordic Oy, hallintojohtaja

joonas.vitri@binderholz.com

p. +358 40 561 5789

 

Jarkko Määttänen, Lieksan kaupunginjohtaja

jarkko.maattanen@lieksa.fi

p. +358 40 1044 001

 

Kuvassa: Itävallan Ruotsin suurlähetystön kauppaneuvos Martin Glatz, Pohjois Karjalan Kauppakamarin toimitusjohtaja, Itävallan kunniakonsuli Antti Toivanen, Itävallan suurlähettiläs Maximilian Hennig, Binderholz Nordic Oy:n hallintojohtaja Joonas Vitri, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Kuvaaja: Nina den Hertog.