Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Erkki Eskelisen stipendirahastosta kaksi apurahaa lieksalaislähtöisille muusikoille

Erkki Eskelisen stipendirahastosta kaksi apurahaa lieksalaislähtöisille muusikoille

Musiikkineuvos Erkki Eskelinen juhlisti 90-vuotispäiväänsä juhlakonsertissa sunnuntaina 11.9.2022 Lieksassa. Juhlakonsertissa esiintyi tilaisuutta varten koottu Lieksan Nuorisopuhallinorkesterin juhlakokoonpano, johtajinaan Juha Tiensuu ja Erkki Eskelinen. Orkesterin solisteina esiintyivät Jouko Harjanne, Johanna Kärkkäinen, Minea Suhonen ja Timo Turunto. Erkki Eskelinen toimi myös konsertin juontajana.

Juhlakonsertissa luovutettiin apurahat Erkki Eskelisen nimeä kantavasta stipendirahastosta kahdelle lieksalaislähtöiselle muusikolle. Apurahan saivat klarinetisti Minea Suhonen ja harmonikansoittaja Ronja Pehkonen. Molemmat apurahan saajista ovat Pielisen Karjalan musiikkiopiston kasvatteja ja he pitävät edelleen tiiviisti yhteyttä entiseen kotikaupunkiinsa.

Minea Suhonen on opiskellut musiikkipedagogiksi Savonia ammattikorkeakoulussa ja hänet on hyväksytty opiskelemaan maisteritutkintoa norjalaiseen Agderin yliopistoon lukuvuosiksi 2022-2024. Suhoselle myönnetty apuraha on 2000 euron suuruinen.

Ronja Pehkonen opiskelee musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja hän sijoittui kuuden parhaan soittajan joukkoon kesällä 2022 Kultainen harmonikka -kilpailussa. Pehkosen apuraha on 1000 euroa.

Musiikkineuvos Erkki Eskelinen on Lieksan Nuorisopuhallinorkesterin, Pielisen Karjalan musiikkiopiston sekä Lieksan Vaskiviikon perustaja. Eskelisen mukaan nimettyä stipendirahastoa hallinnoi Lieksan kaupungin hyvinvointilautakunta ja rahaston pääoma on karttunut pääasiassa Eskelisen merkkipäiväkonserttien kautta. Yleensä stipendirahastosta on jaettu vain yksi apuraha kerrallaan.

 

Lisätietoja medialle:

Erkki Eskelinen

p. 0400 370 534 / erkki.eskelinen1@gmail.com

 

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 101 / arto.sihvonen@lieksa.fi