Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ensi kesän rakennuslupiin kannattaa varautua ajoissa

Ensi kesän rakennuslupiin kannattaa varautua ajoissa

Lieksassa on rakennettu vilkkaasti kahden viimeisen vuoden aikana ja kaupungin rakennusvalvonta muistuttaa, että rakentamisen suunnitteluun kannattaa varautua hyvissä ajoin myös lupien osalta. -Ahkera rakentaminen on aiheuttanut sen, että rakennusvalvonta ei ole pystynyt käsittelemään lupia tavoiteajassa, taustoittaa Lieksan kaupungin rakennustarkastuspäällikkö Jorma Sarkkinen. -Tavallisesti lupaprosessi kestää yleensä 2–3 kuukautta, mutta viivettä tulee väistämättä, kun lupahakemuksia on paljon. Mikäli tavoitteena on päästä rakentamaan tulevana kesänä, kannattaa lupaprosessi laittaa vireille viimeistään maaliskuussa, Sarkkinen vinkkaa.

Rakennustarkastuspäällikkö huomauttaa samalla, että viime vuoden puolella paljon keskustelua herättänyt maankäyttö- ja rakennuslain uudistus ei toteutunut vuodenvaihteessa. -Muutoksessa esitettiin esimerkiksi, että muissa kuin varsinaisissa asuinrakennuksissa ei enää jatkossa tarvitsisi hakea rakennuslupaa alle 30 neliömetrin rakennuksille. Lakimuutoksen mahdollisesta etenemisestä ei ole vielä tietoa, ja Sarkkinen painottaa, että Lieksassa rakentamista ohjaava rakennusjärjestys on voimassa entisin ohjeistuksin. -Rakennusvalvontaan kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä, jos rakennusjärjestyksestämme ei löydy omaan rakentamiseen soveltuvaa luvitusohjetta, rakennustarkastuspäällikkö toteaa.

Rakennuslupia haetaan ainoastaan sähköisesti Lupapisteen kautta. -Koko lupaprosessi on siis sähköinen, mihin myös kannattaa tutustua rakentamista jo suunniteltaessa.

 

Lieksan kaupungin rakennusjärjestys: www.lieksa.fi/rakennusjarjestys

 

Lisätietoja:

Rakennustarkastuspäällikkö Jorma Sarkkinen

p. 040 1044 790

Kuva rakenteilla olevasta talosta sisältäpäin. Puisia rimoja seinien tilalla.