Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Elämys ja aikakone: sotahistoriallinen menneisyys matkailukohteena - P Raivon esitelmä 3.12. Kulttuurikeskuksella

Elämys ja aikakone: sotahistoriallinen menneisyys matkailukohteena - P Raivon esitelmä 3.12. Kulttuurikeskuksella

Rehtori, FT Petri Raivo päättää Lieksan kansalaisopiston syksyn sotahistoriasarjan ”Korpitaisteluista Saksan rinnalle” tiistai 3.12. klo 18.00‒20.00 Lieksan kulttuurikeskuksessa. Raivon esitelmän aiheena on ”Elämys ja aikakone: sotahistoriallinen menneisyys matkailukohteena”. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Sodat ja niihin liittyvät tapahtumat ovat kiinnostaneet matkailijoita kautta aikojen. Nykyisin sotahistoriallinen matkailu on osa menneisyyden ja perinteen tulkintaan ja tuotteistamiseen liittyvää turismiteollisuutta.

 

Sotahistoriallisen turismin merkitys kansainvälisessä matkailussa on huomattava. On esitetty avioita, että sodankäyntiin ja sotahistoriaan liittyvät kohteet muodostavat nykyisin maailman suurimman yksittäisen matkailullisen nähtävyyskategorian. Myös Suomessa sotahistorialliset matkailupalvelut ovat kasvaneet merkittävästi viimeisten vuosikymmenien aikana.

 

Petri Raivo käsittelee esitelmässään kansainvälisten ja kotimaisten esimerkkien avulla, kuinka menneisyyden synkkä ja verinen historia tuotteistetaan matkailuelämyksiksi. Samalla selviää mitä tarkoittaa sotahistoriallisen matkailun paikkojen ja maisemien hoidettu autenttisuus, merkityt tarinat ja aidot väärennökset.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja: Asko Saarelainen, asko.saarelainen@lieksa.fi, puhelin 04010 44111