Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Eduskunnan joululahjarahoja Lieksan Vuonislahdentien korjaukseen ja Vaskiviikolle

Eduskunnan joululahjarahoja Lieksan Vuonislahdentien korjaukseen ja Vaskiviikolle

Lieksaan saatiin perjantaina 11.12.2020 positiivisia uutisia koskien eduskunnan jakamia ns. joululahjarahoja. Lieksaan kohdentuu kaksi erillistä määrärahaa eli maantien 5071 / Vuonislahdentien korjauksen aloittamiseen sekä Lieksan Vaskiviikon järjestämiseen. Vuonislahdentielle on vahvistettu 300.000 € ja Lieksan Vaskiviikolle, mm. Vaskiviikon koulutustoiminnan kustannuksiin 50.000 €.

 

Vuonislahdentien korjauksella on suuri merkitys kaupunkilaisille, mutta myös matkailijoille huomioiden ympärivuotisen liikennöinnin. -Vuonislahdentien kunnostaminen on ollut mukana kunnan edunvalvontatyössä nyt useamman vuoden ajan, taustoittaa asiaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Haluan kaupungin puolesta osoittaa ison kiitoksen kaikille niille lukuisille sidosryhmille, jotka ovat edesauttaneet asian edistämisessä. Lieksan kaupungilta lähtee erityiskiitos asiassa niin maakuntaliiton edunvalvontaan kuin paikallisille kansanedustajille. -Määrärahan kohdennus ei ole vielä selvillä, ja asian edistäminen jatkuu vielä sidosryhmien kesken, jotta korjaus koko tien alueelle saadaan toteutettua mahdollisimman pian.

 

Kaupunginjohtaja Määttänen on tyytyväinen, että myös Lieksan Vaskiviikon järjestämiseen vuodelle 2021 on saatu lisämäärärahaa. -Vaskiviikolla on suora, mitattava vaikutus alueen paikallistalouteen, työllisyyteen ja kulttuurin saavutettavuuteen, ja lisärahoitus on tärkeää tapahtuman jatkuvuuden ja kehittämisen turvaamiselle tulevaisuudessa.

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001