Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Anssi Okkosen kesänäyttely avautuu Lieksan kulttuurikeskuksella 17.6.2021

Anssi Okkosen kesänäyttely avautuu Lieksan kulttuurikeskuksella 17.6.2021

Anssi Mikael Okkosen piirustuksia Lieksan kulttuurikeskuksen kesänäyttelyssä

 

Lieksan kulttuurikeskuksen kesänäyttelyssä nähdään Anssi Mikael Okkosen teoskokonaisuus ”Summer Exhibition 2021”. Lyijykynäpiirustuksia sisältävässä näyttelyssä Okkonen käsittelee omakohtaista kaipuuta luontoon ja sen mielenrauhaa ruokkivaan täydellisyyteen, eräänlaiseen alkukotiin.

Näyttely on sarjakuvamuotoon toteutettu fiktiivinen tarina, joka jättää tilaa myös katsojan ajatuksille.

 

Näyttely on avoinna Lieksan kulttuurikeskuksessa

17.6.‒20.8.2021 ma‒pe klo 11-17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Juhannusaattona näyttely on suljettu.

 

Tule tapaamaan taiteilijaa

Näyttelyn aikana järjestetään taiteilijatapaamisena piirustustuokioita, joissa Anssi Okkonen piirtää näyttelyyn tulevaa teosta ja kertoo yleisölle työskentelystään.

 

Piirustustuokiot ovat perjantaisin 18.6., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., 6.8., 13.8., ja 20.8. klo 13−15 ja myös näihin on vapaa pääsy.

 

 

Selviytymistarina herättää kysymyksiä

Näyttelyn lähitulevaisuuteen sijoittuvassa selviytymistarinassa päähenkilöinä esiintyy joukko miehiä, jotka ovat palaamassa autioituneeseen Pohjois- ja Itä-Suomeen. Mitä on tapahtunut ja mikä on johtanut tällaiseen todellisuuteen? Mistä he tulevat ja missä on muu yhteisö? Miesten haaveet ja unikuvat tuovat kokonaisuuteen mielenkiintoisen tason, joka saa katsojan seuraamaan tarinaa omista lähtökohdistaan.

Hevonen, erityisesti suomenhevonen, on jälleen ihmiselle tärkeä työkaveri ja eräänlainen pelastaja…sillä arki ilman sähköä ja öljyä on askeettinen ja tekee elämästä hyvin erilaista meidän aikaamme nähden. Anssi Okkonen toivoo näyttelyn herättävän katsojissa ajatuksia ja mietteitä, mikä elämässä on lopultakin oleellista.

 

 

Paluu kotiin

Nurmeksen Kuokanvaarassa asuva ja työskentelevä Anssi Okkonen esittelee mielellään uusimpia teoksiaan Lieksassa. Osa näyttelyyn tulevista töistä oli esillä Galleria Dixissä Helsingissä 2019 ”Back to the Northern Periphery”.

– Yksinkertaiset materiaalivalinnat, paperi ja grafiitti, ovat olleet tietoinen valinta hakiessani yksinkertaisuutta kokonaisuuteen, kertoo Okkonen.

Taitelija viihtyy hyvin pohjoiskarjalaisessa vaaramaisemassa ja ammentaa sieltä luomisvoimaa. − Pohjois-Karjalassa olen palannut henkiseen kotiini. Minua kiehtoo suuresti tämän alueen kulttuurin kuvaaminen, sen ihmiset ja sekä ympäröivä luonto, Okkonen toteaa. Näyttelyn aikana järjestettävissä taiteilijatapaamisissa hän piirtää ja keskustelee näyttelyvieraiden kanssa.

 

Lisätietoja:

Asko Saarelainen
p. +358 40 1044 111
asko.saarelainen@lieksa.fi