Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Poikkeuksellisen reilusta toukokuun lumisateesta selvittiin lähes kuivin jaloin

Poikkeuksellisen reilusta toukokuun lumisateesta selvittiin lähes kuivin jaloin

Viime yönä Lieksankin kohdalle tuli reippaasti lunta; mittausten mukaan sateiden aikana saatiin kerralla 15 cm paksu lumipeite. Lumen aurauksesta selvittiin olosuhteet huomioon ottaen kohtuullisen hyvin ja väylät valtaosin aurattua. Plussan puolella oleva lämpötila tekee asiassa myös hyvää työtä. Järjestelyjä aurauksen suhteen jouduttiin tekemään talviaikaa enemmän, mutta siitä selvittiin kohtuullisen hyvin. Kiitos kaikille auraukseen osallistuneille.

Eilisen illan tiedotus poikkeuksellisesta järjestelystä on aiheuttanut paljon keskustelua. Tilanne lumimyräkän alla oli yllättävä, ja valitettavasti myös katujen kunnossapidon päivystyksen osalta neuvottelut ovat vielä kesken, mikä aiheutti osaltaan sen, että poikkeuksellisiin järjestelyihin tilanteessa jouduttiin turvautumaan. Asiasta kertomisella ei haettu syyllisiä, vaan tavoitteena oli saada kaupunkilaisille tieto mahdollisista viivästymisistä aurauksessa ja samalla avata syytä, koska aiheesta on myös julkista keskustelua jonkin verran ollut. Katujen kunnossapidolla on merkittävä osuus niin kaupungin huoltovarmuuden, turvallisuuden kuin asioiden yleisen sujuvuuden kannalta – nämä kaupungin on turvattava aina.

Tiedossa ei ole yhtään lumesta johtunutta liikenneonnettomuutta ja osa ihmisistä olikin jäänyt mahdollisuuksien mukaan etätöihin, osa vaihtanut talvirenkaat takaisin auton alle ja liikenteeseen oli selkeästi lähdetty maltillisella mielellä. Tilanteeseen osattiin siis varautua monin tavoin. Kiitos varautumisesta ja ymmärryksestä kaikille lieksalaisille.

 

Hyvää ja turvallista viikonloppua kaikille.