Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Pielisen Karjalan musiikkiopiston juhlavuosi jatkuu huilistien mestarikurssin ja konsertin merkeissä

Pielisen Karjalan musiikkiopiston juhlavuosi jatkuu huilistien mestarikurssin ja konsertin merkeissä

Pielisen Karjalan musiikkiopiston 50-vuotista opetusta juhlistetaan seuraavana huilisti Kaisa Kortelaisen pitämän mestarikurssin sekä kurssin päätöskonsertin merkeissä. Huimat huilistit-konsertti pidetään sunnuntaina 21.11.2021 klo 14 Lieksassa musiikkiopiston salissa (Koski-Jaakon katu 4). Päätöskonsertissa esiintyy Satu Huukin huiluluokan oppilaita Lieksasta ja Nurmeksesta. Oppilaat ovat harjoitelleet syylukukauden kappaleitaan, joita viimeistellään mestarikurssilla.

Mestarikurssin vetäjä Kaisa Kortelainen on toiminut orkesterimuusikkona useissa suomalaisissa sinfoniaorkesterissa ja nykyisin hän toimii Radion sinfoniaorkesterin 2. soolohuilistina. Kortelainen aloitti musiikkiopintonsa Pielisen Karjalan musiikkiopistossa Nurmeksessa Satu Huukin oppilaana. Kortelaisen musiikkiopinnot jatkuivat Sibelius-Aktemian nuorisokoulutuksessa ja esittävän säveltaiteen osastolla Mikael Helasvuon ohjauksessa, josta hän valmistui maisteriksi vuonna 2019. Toisen maisteritutkinnon Kortelainen on suorittanut Pariisin konservatoriossa opettajanaan Philippe Bernold. Juuri käydyssä kansainvälisessä Friedrich Kuhlau huilukilpailussa Kortelainen sijoittui jaetulle 3. sijalle Soolohuilu-kategoriassa.

Säännöllisen orkesterityön ja muiden konserttien ohella Kaisa Kortelainen on tehnyt yhteistyötä eri alojen taiteilijoiden kanssa, valmistanut useita esityksellisiä nykymusiikkiteoksia, opiskellut vanhaa musiikkia, tutkinut esityksen ekologiaa ja ryhmäopetuksen mahdollisuuksia sekä suunnitellut ja tuottanut festivaaleja ja konsertteja.

Pielisen Karjalan musiikkiopiston juhlavuosi jatkuu huilistien konsertin jälkeen maanantaina 22.11. Päivi Arjaksen esiintymiskoulutuksella Nurmeksen, Juuan ja Valtimon oppilaille Nurmes-talon Hannikaisen salissa ja tiistaina 23.11. Lieksan oppilaille musiikkiopiston salissa Lieksassa. Päivi Arjas on Sibelius-Akatemian esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtori ja Suomen johtavia esiintymisjännityksen tutkijoita ja kouluttajia.

50 vuotta työtä Pielisen Karjalan musiikkiopetuksen puolesta

Kaisa Kortelaisen mestarikurssi on osa 50-vuotiaan Pielisen Karjalan musiikkiopiston juhlavuoden tapahtumia. Juhlavuoden kunniaksi musiikkiopisto on järjestänyt kaksi mestarikurssia, joiden vetäjiksi on kutsuttu menestyneitä musiikkiopiston entisiä oppilaita. Kortelaisen lisäksi sellisti Jussi Makkosen piti mestarikurssin keväällä 2021. Muita juhlavuoden yhteistyöprojekteja ovat olleet Itämyrsky-konsertti yhteistyössä itäsuomalaisten musiikkioppilaitosten kanssa syyskuussa sekä Vivaldin Gloria -konsertti Joensuun konservatorion kanssa huhtikuussa. Juhlavuoden pääkonsertti pidettiin lokakuun lopussa Lieksassa.

Pielisen Karjalan musiikkiopiston perusti musiikkineuvos Erkki Eskelinen yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa vuonna 1971, jolloin opiston nimi oli Lieksan Orkesterikoulu, ja opetus oli keskittynyt nimen mukaisesti orkesterisoitinten opetukseen. Pianon- ja kitaransoiton opetuksen tullessa ohjelmaan, nimi muuttui Lieksan musiikkiopistoksi (1975). Kun opetus laajeni myös Lieksan naapurikuntiin, muuttui opiston nimi Pielisen Karjalan musiikkikouluksi (1978) ja vuonna 1986 nimi vakiintui nykyiseen muotoonsa Pielisen Karjalan musiikkiopistoksi. Musiikkiopiston omistaa edelleen Lieksan kaupunki ja opiston toimipisteet on Lieksan lisäksi Ilomantsissa, Juuassa sekä Nurmeksessa.

 

Lisätietoja:

Soile Tikka, rehtori

p. 040 1044 140