Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Maakuntaliitto selvittää pohjoiskarjalaisten liikkumista verkkokyselyllä

Maakuntaliitto selvittää pohjoiskarjalaisten liikkumista verkkokyselyllä

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on julkaissut kaikille maakunnan asukkaille avoimen liikennekyselyn, jolla selvitetään miten asukkaat liikkuvat paikasta toiseen ja miten he näkevät liikkumisen muuttuvan tulevaisuudessa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään erityisesti Pohjois-Karjalan maakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman laadinnassa. Kysely on avoinna 29.2.2020 saakka osoitteessa: www.pohjois-karjala.fi/liikenne

 

Kyselyssä voi ottaa kantaa muun muassa asiointiliikenteen toimivuuteen, henkilöauton ja muiden liikkumismuotojen käyttöön sekä siihen, vaikuttaako ilmastonmuutos nyt ja tulevaisuudessa oman liikkumistavan valintaan. Tarkoituksena on saada tietoa erityisesti maaseudun asukkailta. Taajamassa vaihtoehtoja liikkumiseen on olemassa enemmän, mutta maaseudulla lähes poikkeuksetta ainoa vaihtoehto on henkilöauto.

 

– Haluamme antaa erityisesti maaseudun asukkaille mahdollisuuden kertoa, miten he suhtautuvat vähähiilisyyteen ja vaihtoehtoisiin polttoaineisiin. Ja miten mahdollinen polttoaineiden hinnannousu vaikuttaisi ihmisten liikkumiseen, toteaa maakuntaliiton liikenneasiantuntija Jyrki Suorsa.

 

– Kyselyn tarkoituksena on löytää eväitä Pohjois-Karjalan omalle liikennejärjestelmäsuunnitelmalle sekä pyrkiä antamaan maakunnasta evästystä myös valtakunnallisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman laadintaan, Suorsa kertoo.

 

Liikennejärjestelmäsuunnittelu tukee maakunnan kehittämistyötä ja edunvalvontaa. Maakuntaliitto pyrkii vaikuttamaan aktiivisesti valtakunnalliseen ja itäsuomalaiseen liikennejärjestelmätyöhön ja liikennehankkeisiin maakunnallisten tavoitteiden toteutumiseksi. Liikennejärjestelmäsuunnitelman lisäksi kyselyn tulokset palvelevat Pohjois-Karjalan ilmasto- ja energiaohjelman laatimista.

 

Suora linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/800CF28E66DFFC6F