Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Lieksan kaupunki tiedustelee Pohjois-Karjalan maakuntapäivän 29.8.2020 tapahtumia

Lieksan kaupunki tiedustelee Pohjois-Karjalan maakuntapäivän 29.8.2020 tapahtumia

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan kolmannen kerran ympäri Pohjois-Karjalaa maakuntapäivää. Kaiken ikäisille tarkoitettuja tapahtumia voi järjestää pitkin viikkoa ja niihin ovat tervetulleita maakunnan asukkaat ja myös vieraat.

 

Lieksan kaupunki tiedustelee järjestöiltä, yhdistyksiltä ja yhteisöiltä koordinointia varten, ovatko ne järjestämässä maakuntapäivän tapahtumia.

Tapahtumissa painopisteenä ovat lapset ja nuoret – muita unohtamatta.

 

Pyydämme ilmoittamaan tapahtumat 3.4. mennessä s-postilla paula.timonen@lieksa.fi.

 

Toivomme myös, että tapahtumien järjestäjät kertovat, onko heillä oma tapahtuma tai onko halukkuutta yhteisen tapahtuman järjestämiseen.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitolla on 50 000 euron määräraha maakuntapäivän tapahtumien tukemiseen. Yksittäisen tapahtuman tuki voi olla 500 – 2000 €. Tuen hakuaikaa on 17.4.2020 saakka.

 

Maakuntaliiton mukaan yhteismarkkinointiin voi osallistua, vaikka tapahtumalle ei olisi maakuntaliiton rahoitusta. Maakuntapäivään sisällytettävät tapahtumat hyväksyy maakuntaliitto.

Kaikille maakuntapäivään hyväksyttäville tapahtumille pätevät samat kriteerit:

  • Tapahtuma on avoin kaikille, pääsymaksuton.
  • Tapahtuma toteuttaa osaltaan maakuntapäivän henkeä, jossa korostuu iloinen yhdessäolo.
  • Tapahtuma käyttää markkinoinnissaan ja toteutuksessaan maakuntapäivän visuaalista ilmettä niissä toimenpiteissä, jotka kohdistuvat maakuntapäivään.
  • Tapahtumista pääosa huipentuu lauantaina 29.8.2020 Pohjois-Karjalan alueella.

 

Vaikka maakuntapäivä onkin tarkoitettu kaikenikäisille, on tänä vuonna erityiskohteena lapset ja nuoret. Maakuntapäivän tulisi antaa kaikille lämmin kokemus ja positiivinen muisto. Maakuntaliitto julkaisee nuorille kilpailun, jonka muoto ja kohde ilmoitetaan myöhemmin.

Maakuntapäivän tapahtumat voidaan tehdä yhteistyössä alueen järjestöjen, koulujen, seurakunnan, pelastuslaitoksen tai kunnan kanssa.

Yhteistyöllä saadaan vaikuttavampi tapahtuma – muistuttaa maakuntaliitto.

 

Apua suunniteluun Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta antavat kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärvi ja tietopalvelupäällikkö Jarmo Heiskanen.