Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Lieksan kaupungin hyvinvointilautakunnan myöntämä vuoden 2020 taidepalkinto luovutettiin aurinkoisessa säässä Lieksan Perinnekiinteistöt Oy:lle.

Lieksan kaupungin hyvinvointilautakunnan myöntämä vuoden 2020 taidepalkinto luovutettiin aurinkoisessa säässä Lieksan Perinnekiinteistöt Oy:lle.

 
Taidepalkinto 2020 myönnettiin Lieksan Perinnekiinteistöt Oy:lle Kotilaisen talon peruskorjauksesta ja rakennetun kulttuuriympäristön suojelemisesta. Palkintoa luovuttamassa olivat hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Niko Keronen, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen ja rehtori Asko Saarelainen. Palkintoon kuuluu kunniakirja sekä lieksalaislähtöisen taiteilija Tuuli Meriläisen akryylityöt Vene ja Lintulaudalla.
 
 
Vihreäkattoinen keltainen talo tien varrella. Talossa on pieniruutuiset ikkunat. Talon kulmalla neljä miestä, joista kaksi pitää käsissään kunniakirjoja. Vasemman reunan miehellä kädessä myös kukkakimppu.
Palkinnon vastaanottivat Taisto Lehikoinen, Timo Väänänen, Mika Kurkinen ja Teuvo Lehikoinen.
 
Lieksan Perinnekiinteistöt Oy on peruskorjannut Lieksan kaupunkikuvaan kiinteästi liittyvän puurakenteisen Kotilaisen kauppakiinteistön ja mahdollistanut sen säilymisen tuleville sukupolville. Lieksan Perinnekiinteistöt Oy:n toimijat haluavat tehdä työtä Lieksan hyväksi, jotta kotikaupunkimme uudistuu ja voi hyvin. Mittavan kunnostushankkeen kantavana voimana on ollut yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen. Laajan peruskorjauksen toteuttamiseen on käytetty tuhansia talkootyötunteja.
 
Kotilaisen talo sai alkunsa, kun kauppias Samuli Kotilainen (1889−1948) rakennutti uuden liike- ja asuintalon Pielisentien varrelle vuonna 1922. Hirsirakenteisen talon suunnitteli lieksalainen arkkitehti Anselm (Ansu) Hämäläinen. Kotilaisen suku jatkoi liiketoimintaa rakennuksessa 1970-luvun loppuun, jonka jälkeen talossa on toiminut useita eri yrityksiä. Keskeisen sijaintinsa ja rakennushistoriansa takia talo on merkittävä osa paikallista kulttuuriperintöä.