Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Публикатор

angle-left Kolin Ylä-Kolintien parkkialueen toimenpideluvasta oikaisuvaatimus

Kolin Ylä-Kolintien parkkialueen toimenpideluvasta oikaisuvaatimus

Rakentamisen aloittaminen viivästyy

Lieksan kaupungin lupajaosto käsittelee ylimääräisessä kokouksessaan 14.5.2021 oikaisuvaatimusta, joka koskee osoitteeseen Ylä-Kolintie 25 myönnettyä toimenpidelupaa. Kaupungin rakennustarkastuspäällikkö teki 15.4.2021 toimenpidelupapäätöksen pysäköintialueen rakentamisesta.

Oikaisuvaatimuksen tekijöinä ovat kahden naapurikiinteistön omistajat, ja oikaisuvaatimuksessa vaaditaan päätöksen kumoamista ja lupahakemuksen hylkäämistä. Ellei hakemusta hylätä, esitetään, että lupaehtoihin on lisättävä ne yksilöidyt keinot, joilla maanomistajien muistutuksissa mainitut haitalliset vaikutukset heidän kiinteistöilleen ja niiden käyttämiselle poistetaan.

Oikaisuvaatimus viivästyttää suunniteltua rakentamisen aloittamista. Lieksan kaupunki on vuokrannut Ylä-Kolintie 25 pysäköintialueen Metsähallitukselle, joka on kilpailuttanut rakennuttamistyöt tulevalle kesälle. -Tavoitteena oli päästä aloittamaan työt toukokuussa, ja urakan oli määrä olla valmiina elokuun loppuun mennessä, Metsähallituksen puistonjohtaja Matti Hovi taustoittaa. -Toivottavasti rakentamaan päästään kuitenkin alkukesästä, jolloin parkkialue voisi valmistua ruskasesonkiin, ja saisimme ratkaistua ”Kolin matkailualueen pysäköintiratkaisut” -yleissuunnitelmaselostuksessakin pysäköinnin isoimmaksi pullonkaulaksi nostetun haasteen.

 

Lisätietoja:

Matti Hovi, Metsähallitus, puistonjohtaja

matti.hovi@metsa.fi / 020 639 6811

 

Jorma Sarkkinen, Lieksan kaupunki, rakennustarkastuspäällikkö

jorma.sarkkinen@lieksa.fi / 040 1044 790