Työ ja yrittäjyys pääkuva

Navigation Menu

Навигационная цепочка

Työ ja yrittäjyys

Työ ja yrittäjyys

Tervetuloa Lieksaan - uudistuvaan, energiseen ja rohkeaan menestyjien seutukaupunkiin!

Täällä on hyvä asua ja elää sekä yrittää. Lieksassa on kattavat palvelut, laaja kaupallinen tarjonta ja monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen yrityskanta.


Lieksa tunnetaan myös upeasta luonnostaan ja metsistään. Matkailu onkin merkittävä elinkeino Lieksassa – meillä on Koli ja Ruunaa sekä useita kymmeniä matkailualan yrityksiä. Kaupungissa toimii myös vahvoja puunjalostusalan yrityksiä. Kaupungin suurin yksityinen työnantaja on Pankaboard Oy, jonka 180 työntekijää valmistaa erikoiskartonkeja maailman markkinoille. Itävaltalainen perheyritys Binderholz Nordic Oy, osti vuonna 2016 Vapon sahat Lieksasta ja Nurmeksesta ja kehittää nyt voimakkaasti toimintaansa ja on tehnyt merkittäviä investointeja alueelle.

Puun ohella elintarviketeollisuus on merkittävä ja kasvava työllistäjä Lieksassa. Alan yritykset ovat erikoistuneita - esimerkiksi Porokylän Leipomo Oy ja Perhekokki tunnetaan herkuistaan. Lieksan Laatuherkut Oy puolestaan on tunnettu laadukkaista ja räätälöidyistä erikoiselintarvikkeistaan, kuten maustevoit, sulatejuustot, pashat ja juuressoseet. Kaikkia näitä Lieksassa toimivien elintarvikeyritysten tuotteita syödään ympäri maata – ei siis äitien tekemää ruokaa, vaan lieksalaisten kokkaamaa ja leipomaa!

 

 

 

Työnantajien työlupaneuvonta

Maahanmuuttokoordinaattori neuvoo Lieksassa toimivia yrityksiä ulkomailta tulevien työntekijöiden työlupa-asioissa sekä avustaa tarvittaessa työluvan hakemisessa.

Lisätietoja työluvan hakuprosessista työnantajalle (Enter Finland).

 

Maahanmuuttokoordinaattori

Anna-Maija Näivö

Pielisentie 3

p. +358 40 1044 384 / anna-maija.naivo@lieksa.fi

Maantai - torstai ajanvarauksella, perjantaisin sähköpostitse tai puhelimitse.

 

 

Lieksan Kehitys Oy

Lieksan yritys- ja palveluhakemisto

Lieksan vapaat toimitilat ja tontit

Yritystapahtumien kalenteri

Kunnat ja yrittäjyys

Suomi.fi palvelun yritysosio

Lieksan Yrittäjät ry

Lieksan Naisyrittäjät ry

Työ ja yrittäjyys yhteystiedot

Yhteystiedot

Saastamoinen Susanna Elinvoimajohtaja Lieksan kaupunki, Pielisentie 3, 81700 Lieksa p. +358 40 1044 009 susanna.saastamoinen@lieksa.fi

Yrittäjäjärjestöt

Yrittäjäjärjestöt

Lieksan Yrittäjät ry Pj. Mikkonen Jari p. +358 50 343 0750
Lieksan Naisyrittäjät ry Pj. Kiiskinen Taina p. +358 50 5862 210 taina@tstyle.fi