Osallisuus

Navigation Menu

Навигационная цепочка

Sähköinen palautelomake

Osallistu ja vaikuta

Kuntalaisella on mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Tälle sivulle on koottu erilaisia osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja Lieksassa.

 

Avoinna olevat kyselyt

Lieksan Vapaudenpuistoon uusi leikkipaikka - toteutettavasta leikkipaikasta yleisöäänestys

Lieksa 50 -juhlavuoden neulekilpailu

Kilpailu on kaikille avoin, Lieksa 50 -juhlavuoden lapas- tai sukkaneulemallin suunnittelukilpailu. Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla valmiilla mallineuleella neulontaohjeineen.

 • Mallin tulee olla uusi, itse suunnittelema ja toteutettu
 • Mallissa on käytettävä vähintään yhtä Lieksan kaupungin brändiväriä (puolukanpunainen, kelonharmaa, messinginkeltainen, laineensininen, mullanruskea ja kerkänvihreä).
 • Mallissa voi käyttää Lieksan kaupungin graafisen ohjeen mukaisia kuvioita. Brändivärit ja kuviot ovat nähtävillä Lieksan kaupungin graafisessa ohjeessa.
 • Neulemallin lankana toivotaan käytettävän kotimaista villaa sisältävää lankaa. Tämä ei ole välttämätöntä.
 • Kilpailuaika alkaa 1.9.2023 ja päättyy maanantaina 30.10.2023 klo 15. Myöhässä tulleet työt eivät osallistu kilpailuun.

 

Mallineule ja neuleohjeet tietoineen pyydetään lähettämään osoitteeseen:

Lieksan kaupunki, Pielisentie 3, 81700 Lieksa tai tuomaan Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteeseen, (Pielisentie 3) arkisin klo 9 –15. Lähetykseen merkintä: Lieksa 50 -neulekilpailu.

 • Neulemallin tietoihin: työn nimi, aihe ja mahdollinen taustatarina, neulemallin koko ja neulontaohjeet arkistoitavaksi
 • Lisäksi yhteystiedot: osallistujan nimi, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite  

 

 • Kilpailuun osallistuvat työt ovat esillä Lieksan kirjaston (Urheilukatu 4) näyttelytilassa 1.11.–30.11. välisen ajan, jona aikana myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan.
 • Yleisöäänestys tapahtuu Lieksan kirjastossa, kaupungin asiakaspalvelupisteessä tai sähköisesti. Kilpailun kolme eniten yleisöääniä saanutta työtä palkitaan 2.12.2023. Lieksan kirjaston pikkujoulutapahtumassa. Kolmen eniten ääniä saaneen kilpailutyön neulontaohjeet julkaistaan vapaasti ja maksuttomasti käytettäväksi maksuttomat.

  Neuleohjeet tulevat saataville kirjastolle voittajatöiden näyttelyn yhteyteen ja ne julkaistaan Lieksan kaupungin verkkosivuilla.

 • Kilpailuun osallistuvat neuletyöt palautetaan suunnittelijoille tammikuussa 2024

 

Lisätietoja:

Virpi Siivola, Lieksa 50 -juhlavuoden koordinaattori    

p. 050 5126 951 / virpi.siivola@lieksa.fi                                 

 

Viivi Kilpeläinen, kirjastovirkailija

p. 040 1044 131 / viivi.kilpelainen@lieksa.fi

 


Avoinna olevat kyselyt

Metsäkysely 2023

Kuntatekniikan palautekanava, jonka kautta on mahdollista esittää palautetta ja toiveita taajamahakkuiden kohteena oleviin alueisiin liittyen.

Yhteydenottopyynnön jättäneisiin henkilöihin kuntatekniikka on yhteydessä, kun työt ovat siirtymässä alueelle, jota yhteydenottopyyntö koskee. Kuntalaiset voivat myös olla yhteydessä suoraan metsävastaavaan tai vihertyönjohtajaan. Paperinen lomake on saatavilla kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä, jonne sen voi myös täytettynä palauttaa (Pielisentie 3, avoinna arkisin klo 9-15).

Palautekanava on avoinna osoitteessa: https://link.webropol.com/s/palautekysely-metsatyot2022.

Lisätietoja:

Arja Rintala, metsävastaava p. 040 1044 754 / arja.rintala@lieksa.fi

Esa Ullgren, vihertyönjohtaja p. 040 1044 753 / esa.ullgren@lieksa.fi

 

Sähköinen palautelomake

Sähköinen palautelomake

Voit lähettää palautetta palautelomakkeella kaupungin palveluista tai muista kaupungin toimintaan liittyvistä asioista.

Sähköisesti lähetetyt palautteet ohjataan oikealle viranhaltijalle. Sähköisesti lähetettyjä palautteita luetaan virka-aikana ja niihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

Kuntalaisaloite

Kuntalaisaloite

Kunnan asukkaalla on kuntalain 23 §:n mukaan oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa.

Lieksan kaupungille aloitteita voi tehdä sähköisesti kahden eri palvelun kautta:

Tee kuntalaisaloite MiunPalvelut.fi -linkin kautta tai Kuntalaisaloite.fi -palvelun kautta.

 

Päättäjien ja henkilökunnan yhteystiedot

Päättäjien ja henkilökunnan yhteystiedot

Palautetta voi antaa suoraan päättäjille tai viranhaltijoille puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti. Henkilökunnan yhteystiedot on koottu yhteystiedot sivulle, valtuutettujen, lautakuntien jäsenten ja erilaisten neuvostojen jäsenten yhteystiedot löytyvät toimielinten sivuilta.

 

Kuulutukset

Kuulutukset

Kuulutukset-sivulla voi seurata kaupungin julkisia kuulutuksia, joilla ilmoitetaan muun muassa kaavahankkeista, myönnetyistä rakennusluvista, hyväksytyistä taksoista, kaupunginvaltuuston kokouksista, katusuunnitelmista tai kuulemistilaisuuksista.

Kaupungin kaikki kuulutukset ja kaupunkilaisia koskevat muiden viranomaisten kuulutukset ovat nähtävillä virallisella ilmoitustaululla Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteessä, os. Pielisentie 3, Lieksa.

 

Päätöksenteko

Päätöksenteko

Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien esityslistoihin ja pöytäkirjoihin voi tutustua sähköisesti tästä.

Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat julkisia. Kaupunginvaltuusto kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden viimeinen maanantai klo 18 Lieksan kulttuurikeskuksella, Pielisentie 9-11, Lieksa.

 

Vaikuttamistoimielimet

Vaikuttamistoimielimet

Lieksassa toimii nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja vapaa-ajanasukastoimikunta, jotka edistävät eri ikä- ja erityisryhmien osallistumista ja vaikutusmahdollisuuksia.

 

Saavutettavuusseloste