Vaelluskengät

Navigaatiovalikko

PTV-sisältö

Retkeily

Retkeillä voi Lieksassa esimerkiksi Kolilla, Ruunaalla ja Reposuolla. Alueilla on monenlaisia reittejä, joista voi valita oman vaatimustason mukaisen reitin. Reittien varrella sijaitsee myös tulentekopaikkoja, missä voi paistaa vaikkapa retkimakkarat.


Nuotiopaikkoja Lieksassa on esimerkiksi Timitrassa (Lieksan hiihtokeskus), Honkalahdessa, Ruunaalla, Reposuolla, Kolilla ja Jongunjoella. Osassa nuotiopaikoista on myös laavut.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on maksuton.


Palvelupaikat

Puhelinasiointi

Verkkoasiointi

Linkit

  • Retkeily
  • Lieksan kaupungin alueella on loistavat mahdollisuudet retkeilyyn. Kolin ja Patvinsuon kansallispuistot sijaitsevat Lieksassa.
Palvelun toteuttaa
  • Lieksan kaupunki

Vastuuorganisaatio: Lieksan kaupunki

Pappilanluhta

Pappilanluhta houkuttaa

Lieksan keskustan kupeessa sijaitsee luonnonkaunis Pappilanluhdan kosteikkoalue. kunnostettu kosteikkoalue on Lieksanjokeen laskevan Sokojoen varressa ja se on aikanaan toiminut karjan laitumena sekä heinämaana. Lintutornille pääsee myös pyörätuolilla. Lieksa-Joensuu tien varressa on opastetaulu ja pysäköintialue.

Lintutornille vievä reitti on  esteetön. Pidemmällä kävelyreitillä on pitkospuita ja polkuja. Alueelle pääsee kävelysillan johdosta myös Rauhalan ja Tiuran kaupunginosista.

Luontoon.fi

Metsähallitus