Osallisuus

Navigaatiovalikko

Sähköinen palautelomake

Osallistu ja vaikuta

Kuntalaisella on mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Tälle sivulle on koottu erilaisia osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja.

 

Sähköinen palautelomake

Voit lähettää palautetta palautelomakkeella kaupungin palveluista tai muista kaupungin toimintaan liittyvistä asioista.

Sähköisesti lähetetyt palautteet ohjataan oikealle viranhaltijalle. Sähköisesti lähetettyjä palautteita luetaan virka-aikana ja niihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

 

Kuntalaisaloite

Kuntalaisaloite

Kunnan asukkaalla on kuntalain 28 §:n mukaan oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa.

Lieksan kaupungille aloitteita voi tehdä sähköisesti kahden eri palvelun kautta:

Tee kuntalaisaloite MiunPalvelut.fi -linkin kautta tai Kuntalaisaloite.fi -palvelun kautta.

 

Avoinna olevat kyselyt

Avoinna olevat kyselyt

 

Palautekysely metsätöistä Lieksan kaupungin alueella

Kyselyn kautta voi antaa palautetta kaupungin alueella tehtävistä metsätöistä ja esittää toiveita tulevia metsänhoidollisia töitä varten.

Kysely on avattu 22.2.2021 ja sen tuloksia seurataan viikoittain kevään 2021 aikana.

Kyselyyn vastataan anonyymisti, mutta vastaajien on myös mahdollista jättää yhteystietonsa, mikäli haluaa että heihin ollaan yhteydessä kyselyyn liittyen.

 

Kimppakyydille uusi nimi

Lieksan kaupunki kerää tällä kyselyllä uusia nimiehdotuksia kimppakyyti-/asiointiliikenteelle.
Lieksassa liikennöi kaikille avoin, kutsuohjattu, esteetön, ovelta ovelle palveleva asiointiliikenne. Reittejä on yhteensä 11, lisätietoja.
Nimiehdotuksia voi antaa myös kirjallisesti kaupungintalon asiakaspalvelupisteen kautta (Pielisentie 3, Lieksa).
Kysely on avoinna 3.- 24.5.2021. 
Nimiehdotuksen voi antaa nimettömänä, mutta kyselyn lopuksi on mahdollista jättää yhteystietonsa, jos haluaa osallistua kaupungin tuotearvontaan.

 

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston yhteinen opetuskysely
 

Kansalaisopiston ensi lukuvuoden opetusohjelmien suunnittelu on alkanut. Keräämme opetustoiveita yhdessä musiikkiopiston kanssa. Voitte vaikuttaa opetustarjontaan vastaamalla sähköiseen kyselyyn. Kysely on avoinna 6.5. - 31.5.2021.

 

 

Päättäjien ja henkilökunnan yhteystiedot

Päättäjien ja henkilökunnan yhteystiedot

Palautetta voi antaa suoraan päättäjille tai viranhaltijoille puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti. Henkilökunnan yhteystiedot on koottu yhteystiedot sivulle, valtuutettujen, lautakuntien jäsenten ja erilaisten neuvostojen jäsenten yhteystiedot löytyvät toimielinten sivuilta.

 

Kuulutukset

Kuulutukset

Kuulutukset-sivulla voi seurata kaupungin julkisia kuulutuksia, joilla ilmoitetaan muun muassa kaavahankkeista, myönnetyistä rakennusluvista, hyväksytyistä taksoista, kaupunginvaltuuston kokouksista, katusuunnitelmista tai kuulemistilaisuuksista.

Kaupungin kaikki kuulutukset ja kaupunkilaisia koskevat muiden viranomaisten kuulutukset ovat nähtävillä virallisella ilmoitustaululla Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteessä, os. Pielisentie 3, Lieksa.

 

Päätöksenteko

Päätöksenteko

Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien esityslistoihin ja pöytäkirjoihin voi tutustua sähköisesti tästä.

Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat julkisia. Kaupunginvaltuusto kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden viimeinen maanantai klo 18 Lieksan kulttuurikeskuksella, Pielisentie 9-11, Lieksa.

 

Vaikuttamistoimielimet

Vaikuttamistoimielimet

Lieksassa toimii nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja vapaa-ajanasukastoimikunta, jotka edistävät eri ikä- ja erityisryhmien osallistumista ja vaikutusmahdollisuuksia.

 

Saavutettavuusseloste