Kulttuurikeskus

Navigaatiovalikko

Kulttuurin kuva

Kulttuurin kuva

Kulttuurikeskus

Kulttuurikeskus

Pielisentie 9-11, 81700 Lieksa

kulttuurikeskus@lieksa.fi

Tiedustelut ja tilavaraukset: asiakaspalvelupiste, puh. 04010 44710 ma-pe 9.00-15.00 tai asiakaspalvelu@lieksa.fi.

Kiinteistö Oy Lieksan Liike- ja kulttuurikeskus valmistui 1985 ja peruskorjattiin 2009. Kiinteistön pääosakkaina ovat Pielisen Osuuspankki ja Lieksan kaupunki.

Brahe-salissa (salissa 400 paikkaa) järjestetään konsertteja, teatteriesityksiä, elokuvia, juhlia sekä luento- ja koulutustilaisuuksia, aulatiloissa taidenäyttelyjä. Vuosittain noin 360 tilaisuutta ja noin 30.000 kävijää.

Kulttuurikeskuksen aulatilojen pohjapiirros.

 

Menneet näyttelyt

Veikko Myllerin ja Irja Puhakka-Myllerin näyttely Lieksan kulttuurikeskuksessa on avoinna 14.6.‒17.8.2018 ma‒pe klo 11.00‒17.00 sekä Lieksan Vaskiviikon konserttien aikana. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyssä nähdään Veikon uusimpia veistoksia ja Irjan akvarelli- ja guassimaalauksia.

 

Pitkät taitelijaurat

Molemmat taitelijat ovat tehneet pitkän taiteilijauran ja osallistuneet aktiivisesti valtakunnallisiin näyttelyihin 1970-luvun alusta nykypäivään.

Irja Puhakka-Myller valmistui Suomen Taideakatemian kouluista vuonna 1971 ja Veikko Myller Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulusta vuonna 1972. Heillä on ollut vuosien varrella useita yhteisnäyttelyjä. Lieksan kulttuurikeskuksessa heidän teoksiaan oli esillä vuonna 1986.

Eläin- ja ihmishahmoista julkisiin teoksiin

Kuvanveistäjä Veikko Myller tunnetaan persoonallisista eläin- ja ihmishahmoisista figuureistaan. Myllerin veistosten yhtenä tunnuselementtinä on ollut 1990-luvulta alkanen maalattu ja kiillotettu pronssi.

Veikko Myller tunnetaan myös merkittävistä julkisista veistoksistaan. Presidentti Risto Rytin muistomerkki ”Vastuun vuodet” valmistui Helsinkiin Hesperian puistoon vuonna 1994 ja Tapio Rautavaarnan muistomerkki ”Kulkurin uni” Oulunkylään vuonna 2000.

Veikko Myller oli Tasavallan presidentin kutsunäyttelyn taitelijana Kultarannassa vuonna 2015 ja viime vuonna hänen teoksiaan oli laajasti esillä Salmelan kesänäyttelyssä Mäntyharjulla.

Luontopäiväkirjaa ja värikatedraaleja

Irja Puhakka-Myllerin materiaalit ovat vesi ja väri, pääosin akvarelli- ja guassivärit. Kyse on veden ja värin liitosta: miten se peittää ja paljastaa, sulkee ja avaa.

Katedraaleiksi nimetyissä muodot järjestyvät ylöspäin huipentuvaksi sommitelmaksi, jossa pohjapinnan ja muotojen maalaustekniikka vaihtelee ”aktiivisen” ja ”passiivisen” välillä.

Irja Puhakka-Myllerin teoksia oli joulukuussa 2017 esillä Helsingin taiteilijaseuran näyttelyssä Sinivalkoinen.

Veikko Myller, Kiharasarvinen (patinoitu pronssi 2018)