Lieksan lippu

Navigaatiovalikko

Kehittämishankkeet

Kehittämishankkeet

 

Lieksan kaupungilla ja tytäryhtiö Lieksan Kehitys Oy LieKe:llä vireillä useita kehityshankkeita.

Tutustu hankkeisiin LieKen internetsivuilla.

 

5T-hanke

5T-hanke

Lieksan Kehitys Oy LieKe on mukana 5T-hankeessa - Tekemätöntä työtä tarjolla, Työpaikkoja tekijöille

 

Työnantaja, etsitkö osaavaa työvoimaa yritykseesi?

Tekemätöntä Työtä Tarjolla, Työpaikkoja Tekijöille (5T) -työllisyyshankkeessa keskeisenä tavoitteena on parantaa osaavan työvoiman saatavuutta lieksalaisissa yrityksissä. Hankkeessa kehitetään erilaisten kokeilujen kautta työllisyyspalveluprosesseja, jotta ne vastaavat paremmin yritysten tarpeita.

Samalla pystytään kytkemään selvästi totuttua tiiviimmin kaupungin työllisyysyksikön ja muidenkin työllisyystoimijoiden palvelut osaksi yrityksiin suuntautuvaa yritysneuvontaa. Parhaimmillaan tämä näyttäytyy yrityksiin yhden luukun periaatteella toimivana kokonaisuutena, jossa yritysneuvonnan yhteydessä pystytään käynnistämään aiempaa virtaviivaisemmin myös osaavan työvoiman saantiin liittyviä toimenpiteitä.

Hankkeen toimintatapa aktivoi yrityksiä hyödyntämään esimerkiksi oppisopimuskoulutusta, työllistämistukea, yhdistysten kautta tapahtuvia työkokeiluja ja kaupungin työllisyysyksikköä entistä tehokkaammin. 5T - kehittämishankkeen tarpeisiin hankitaan hankkeen kohderyhmän tarvitsema työvoimakoulutus, palkkatuki ja valmennus 5T-rinnakkaishankkeen kautta.

 

Työnhakija, etsitkö töitä?

Tarjoamme sinulle nopeaa ja päämäärätietoista toimintaa työllistymiseen Lieksan alueella. Työllistymisen tukena on mahdollista hyödyntää erilaisia toimenpiteitä kuten työvoimakoulutusta, oppisopimusta tai mestari-kisälli-koulutusta. Ole meihin yhteydessä, jotta voimme kertoa sinulle tarkemmin työllistymismahdollisuuksista Lieksassa.

Erilaiset ketterät kokeilut ja konkreettiset pilotoinnit ovat merkittävässä roolissa hankkeen toteutuksessa. Lisäksi kokeilemme erilaisia uusia sähköisiä viestintävälineitä muun muassa sosiaalista mediaa, jotta työnantajat ja työnhakijat kohtaisivat toisensa paremmin.

 

1.1.2018 alkanutta hanketta rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja Lieksan kaupunki.

Hankkeesta lisätietoja myös Facebookissa Töitä Lieksassa, Lieksaan töihin -sivustolla.

 


Hankkeen yhdyshenkilö:
Projektipäällikkö Satu Lukkarinen
Kerantie 7, 81720 Lieksa
p. +358 40 480 3708
satu.lukkarinen@lieksankehitys.fi

Lisäinfoa myös LieKen facebook -sivuilla

 

     

 

 

Kohti työtä ja koulutusta hanke

Kohti työtä ja koulutusta -hanke (S21712)

 

Lieksan kaupunki on valmistellut yhteistyössä Juuan kunnan kanssa Kohti työtä ja koulutusta -työllisyyshankkeen. Hankkeen päärahoittaja on Etelä-Savon ELY-keskus. Lieksa vastaa pääosin hankkeen omarahoituksesta ja Juuan kunta osallistuu siihen.

Hankeen tarkoituksena on kehittää: työ- ja toimintakyvyn arviointia sekä sujuva ja asiakaslähtöinen malli, jolla mahdollistetaan osaavan työvoiman saanti yrityksiin Lieksassa ja Juuassa.

Hanke koostuu seuraavista työpaketeista:

1. Vauhdittamo Lieksa, Arkiryhmä Juuka
- Ohjaamotyyppinen nuoria ja aikuisia palveleva moniammatillinen toiminta ja palvelujen yhteensovittaminen. Asiakastavoite on 530 henkilöä. Asiakkailla on oma valmentaja, joka edistää polkuja työhön ja koulutukseen.

2. Työ- ja toimintakyvyn selvittämiseen liittyvä palvelujen kehittäminen sekä palvelujen hankkiminen asiakkaille: kuntoutus- ja eläkepolkujen eteneminen.

3. Opinnollistamisen kehittäminen ja juurruttaminen työllisyyspolun alkuvaiheeseen. Tulevaisuudessa työllistävät alat huomioidaan.

4. Työllisyydenhoidon mallien kehittäminen ja pilotointi sekä kuntien raja-alueilla uusien toimintamallien löytäminen.

5. Rekrytointi- ja aluemarkkinoinnilla sekä työntekijätarpeiden kartoituksella autetaan työnantajia löytämään Täsmäosaajia. 

Hankkeen kesto on 1.6.2019 - 31.12.2023 ja kokonaisbudjetti 1.831.725 euroa.

Lieksan kaupungin strategian keskeisin tavoite on elinvoiman lisääminen. On merkittävää, että mahdollisimman suuri osa työttömistä on työmarkkinoiden käytettävissä.

Siirry hankesivustolle
 

Hankkeen yhdyshenkilö:
Projektipäällikkö
p. +358 40 1044 312

 

Osoite:

Lieksan virastotalo, Kainuuntie 5, 81700 Lieksa
 

 

          

Hinku -foorumi

HINKU -hanke

 

HINKU-hankkeessa päätavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 80 prosentilla vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Päästövähennyksen lisäksi tärkeänä näkökulmana toiminnassa on kuntatalouden kohentaminen sekä aluetalouden ja elinkeinojen kehittäminen.

 

Lieksan yhteyshenkilö:
Talonrakennusinsinööri Jari Muikku
Lieksan Kiinteistöt Oy, Rantalantie 5, 81720 Lieksa
p. +358 40 1044 743
jari.muikku@lieksankiinteistot.fi

 

Maakuntaliiton Hinku -sivusto

 


 

Seutukaupunkiverkosto hanke

Seutukaupunkiverkosto 

 

Lieksan kaupunki on mukana Kuntaliiton Seutukaupunkiverkosto SEUTU -hankkeessa yhdessä Lieksan Kehitys Oy:n kanssa.

Seutukaupunkiverkosto on 56 kaupungin vapaaehtoisuuden pohjalta muodostunut yhteistyöverkosto. Seutukaupunkeja ovat kaupungit, jotka ovat oman seutunsa ja talousalueensa keskuksia tai keskuspareja, mutta eivät maakuntiensa keskuksia. Seutukaupungeissa asuu liki miljoona asukasta ja niissä on yli 60 000 yritysten toimipaikkaa. Ne ovat sujuvan elämän keskuksia, joissa työn ja perheen sekä monipuolisen ja laadukkaan vapaa-ajan yhdistäminen on helppoa ja mutkatonta. Kuntaliitto koordinoi ja muodostaa alustan verkostolle sekä tarjoaa sen toiminnalle asiantuntijatukea.

Lisätietoa: www.kuntaliitto.fi/seutukaupungit

Seutukaupunkiverkostoon kuuluvat Akaa, Alajärvi, Alavus, Forssa, Hamina, Heinola, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Jämsä, Kalajoki, Kankaanpää, Kannus, Kauhajoki, Kauhava, Kemi, Kemijärvi, Keuruu, Kitee, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Kuusamo, Laitila, Lieksa, Lohja, Loimaa, Loviisa, Mänttä-Vilppula, Nivala, Nurmes, Oulainen, Paimio, Parainen, Parkano, Pieksämäki, Pietarsaari, Raahe, Raasepori, Rauma, Riihimäki, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Savonlinna, Somero, Suonenjoki, Tornio, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus, Viitasaari, Ylivieska, Ähtäri ja Äänekoski.


Lieksan seutukaupunkiverkoston yhteyshenkilö:
Elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen
Lieksan kaupunki, Pielisentie 3, 81700 Lieksa
p. +358 40 1044 009
susanna.saastamoinen@lieksa.fi

             

 

Päättyneitä hankkeita

Päättyneitä hankkeita

(Hankesivustolinkit)

 

Kevätniemen yritysalueen vahvistaminen -hanke

Päättynyt hanke: Kevätniemen yritysalueen vahvistaminen; bioterminaali, infrastruktuuri ja kokonaissuunnittelu


Lieksan kaupungin hankkeen tavoitteena oli Kevätniemen yritysalueen liikenne- ja logistiikkajärjestelmän kehittäminen niin, että se mahdollistaa biomassan jalostamisen tuontia korvaavaksi tuotteeksi, tukee maakunnallista hiilineutraalin energiatuotannon tavoitetta ja lisää omavaraisuutta sekä mahdollistaa uuden tuontia korvaavan vihertuotannon sijoittumisen alueelle sekä parantaa alueella jo toimivien bioraaka-ainetta hyödyntävien yritysten toimintaedellytyksiä
 
Hankkeen konkreettisena lopputuloksena on nykyaikainen, ympäristövaatimukset täyttävä biotuotannon monipuolinen keskittymä. Tämä tukee alueella jo olevaa yritystoimintaa. Bioterminaalin rakentaminen mahdollistaa suunnitellun biojalostamon investoinnin sekä muiden alan yritysten palvelun. Tuontia korvaavan vihertuotannon ja jatkokäsittelyn, puun hakkuuseen ja kuljetukseen liittyvän kaluston huollon ja korjauksen sekä muun toimialan toimintaa tukevan yritystoiminnan keskittyminen alueelle helpottuu. Tämän kokonaisuuden toteuttamista tukee Lieksan kaupungin ja operatiivisesti Lieksan Teollisuuskylä Oy:n mukana olo isäntäkaupunkina TEM:n seutukaupunkiverkoston kasvuohjelmassa.
 
Kokonaisuutena tavoitteena oli vahvistaa Lieksan ja lähialueiden elinvoimaisuutta hyödyntämällä luontaisia vahvuuksia ja kehittämisedellytyksiä (biomassa).

Hankkeen tavoitteena oli Kevätniemen yritysalueen kehittäminen vastaanottamaan erityisesti bio-/metsäklusterin uudet pk-yritykset sekä vahvistamaan jo olemassa olevaa pk-yritystoimintaa.
 
Hankkeen kesto 31.10.2018 saakka. Kokonaiskustannusarvio oli 2.000.000 €, josta EAKR:n ja valtion osuutta 50 %.

Hankkeen hakija ja toteuttaja: Lieksan kaupunki. Euroopan Unioni / Euroopan aluekehitysrahasto osallistui hankkeen kustannuksiin.


 

Hankkeen yhteyshenkilö:
Ritva Patja
p. +358 40 1044 704
ritva.patja@lieksa.fi
Lieksan kaupunki
Pielisentie 3
81700 Lieksa