Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Väyläviraston investointiohjelmasta Lieksan alueelle noin 70 miljoonan euron investoinnit vuoteen 2032 mennessä

Väyläviraston investointiohjelmasta Lieksan alueelle noin 70 miljoonan euron investoinnit vuoteen 2032 mennessä

Väylävirasto on julkaissut valtion väyläverkon investointiohjelman vuosille 2025–2032. Lieksan alueelta ohjelmassa on mukana useita investointikohteita eli Joensuu-Nurmes radan peruskorjaus ja toimivuuden parantaminen (59 Meur), KT73 Lieksanjoen silta (10 Meur) sekä MT5040 Ylä-Kolintien jalankulku- ja pyöräilyväylä (1,4 Meur).

Lieksan kaupunginjohtaja Pirre Seppänen toteaa, että kaupungin näkökannasta investointiohjelmaan on saatu kehittämisen osalta tärkeät kohteet. -On hienoa, että kriittisimmät infran kehittämisen kohteet ovat nousseet investointilistalle. -Tämän osalta edunvalvonnasta kuuluu kiitokset alueen kansanedustajille, maakuntaliitolle sekä kaupungin valtuutetuille ja virkamiehille.

Liki 60 miljoonan euron määräraha on osoitettu Joensuu-Nurmes radan peruskorjaukseen ja toimivuuden parantamiseen. Hanke on prioriteetissa 3 eli edellyttää vielä suunnittelua. -Erityisesti Lieksa-Nurmes-rataosuudella on peruskorjaamisen tarvetta, ja tähän liittyvät investoinnit on päästävä toteuttamaan mahdollisimman nopeasti, sanoo Seppänen.

-Lieksan kaupunki neuvottelee maakuntaliiton kanssa Väyläviraston suuntaan ratainvestointien suunnitteluvalmiudesta ja siitä, vaativatko kaikki toimenpiteet erillistä ratasuunnitelmaa, toteaa kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. -Toivomme, että osa suunnitelluista toimenpiteistä ei tarvitsisi varsinaista ratasuunnitelmaa, jolloin investoinnin toteuttaminen voisi käynnistyä vaiheittain.

Väyläviraston investointiohjelmaan sisälletyissä maantieverkon kehittämishankkeissa on mukaan KT73 Lieksanjoen silta. Silta on prioriteettiluokassa 2 eli sillan tiesuunnitelma on parhaillaan tekeillä.

Lieksan kaupunki kantaa huolta Lieksanjoen sillan investointimäärärahan riittävyydestä. -Siltaan on varattu investointiohjelman mukaan 10 miljoonaa euroa, mutta tarkentuneiden laskelmien mukaan summa on kaksinkertainen, kaupunginjohtaja Seppänen infoaa. -Sillan uusiminen on välttämätöntä, minkä vuoksi on huolehdittava, että investointiin saadaan osoitettua riittävä määräraha.

Rata- ja siltahankkeiden lisäksi investointiohjelmaan on noussut mukaan perusväylänpidon parantamishankkeena Mt 5040 Ylä-Kolintien jalankulku- ja pyöräilyväylä. Perusväylänpidon parantamishankkeiden valinnassa painotetaan mm. liikenneturvallisuutta.

-Lieksan kaupunki on jo pitkään tehnyt töitä sen eteen, että Ylä-Kolintien varteen saataisiin turvallinen kevyen liikenteen väylä, elinvoimajohtaja muistuttaa. -ELY-keskus aloittaa tänä keväänä väylän tiesuunnitelman tekemisen, mitä kaupunki osaltaan rahoittaa. -Suunnitteluvalmiuden nostamisella varmistetaan varsinaisen investoinnin toteutuminen Kolille, summaa Saastamoinen tiesuunnitelman tekemisen tärkeyttä.

 

Lisätietoja:

Matti Taponen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, p. 040 163 3773

Timo Väänänen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, p. 0400 675 191

Pirre Seppänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, p. 040 1044 009

Ilmakuva Lieksan kaupungin keskustasta. Kuva: Panu Puranen