Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Teatteri Rollon esitykset lapsille ja koululaisille 7. - 8.4.

Teatteri Rollon esitykset lapsille ja koululaisille 7. - 8.4.

 

 

UMPIMÄHKÄN VALTAKUNTA

Umpimähkän valtakunta -esitys järjestetään 8.4. klo 9.30 Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa. Esitys kestää n. 30 min. Esitykseen on yleisöllä vapaa pääsy.

Umpimähkän valtakunta esityksestä ”karanneet” hahmot, kuningas Uljas af Umpisolmu ja kuningatar Impi von Umpisievä valloittavat kaikenikäiset katsojat. Nämä hupsut kuninkaalliset ovat lähteneet matkaan omasta valtakunnastaan tutustuakseen Suomen tasavaltaan. Kotilinnasta on jätetty huolehtimaan Ritari Urho Umpiluu. Yleisön kanssa opetellaan hovitansseja, lauletaan ja pohditaan sitä, mikä oikeastaan on tasavalta. Esityksen laulut; Istumalakko, Ritariräppi ja Umpimähkän kansallislaulu valloittavat kaikenikäiset kuulijansa.

Esityksen jälkeen on aina hetki aikaa tutustua ja tervehtiä kuninkaallista väkeä.

 

REXI JA VAXI

Esitys järjestetään alakoululaisille 7.4. klo 9.00 Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa.

”Kuuluuko, kuuluuko? Täällä rehtorin sijainen Sari-Mari Merikari, kuuleeko koulu? Haloo? No mikä vika tässä keskusradiossa nyt on? Haloo?” Koululle saapuu rehtorin sijainen Sari-Mari Merikari. Rehtorin vauhdikas päivä alkaa mennä pieleen heti aamusta, kun keskusradio hajoaa. Vahtimestari Ari Armas Lehtisestäkään ei ole paljon apua. Rehtorin ryntäillessä ympäri koulua keskittyy vahtimestari enimmäkseen filosofiseen pohdiskeluun ja kahvin juontiin.

Koulumaailmaan sijoittuva esitys on vahvasti vuorovaikutteinen. Oppilaita tarvitaan aulan lakaisemiseen, löytötavaralaatikon tyhjentämiseen ja muihin arkisiin toimiin. Tästä osallistumisesta syntyykin yllättäen esityksen laulujen säestys. Oppilaat pääsevät näin aktiivisesti osaksi näyttämön tapahtumia.

Esityksen päätteeksi kaikki sen aikana syntyneet musiikilliset elementit kootaan yhteen loppulauluun, johon koko yleisö osallistuu.

Esitys kestää n. 45 min.

 

HALOO – ONX VALOO?

Esitys järjestetään yläkoululaisille 7.4. klo 12.45 Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa.

”Naapurukset Eevaleena Tuulikello ja Risto ”Dj Rick” Rasinpuro elävät kovin erilaista elämää. Eevaleena herkistelee joogan, mietiskelyn ja viherkasvien keskellä, kun taas Dj Rick hioo hittibiisiään priimakuntoon. Heillä on kuitenkin yhteinen ongelma; kumpikaan ei ole aikoihin poistunut kotoaan.”

Esitys kertoo huumorin keinoin peloista, epävarmuudesta ja yksinäisyydestä johtuvasta eristäytymisestä. Kun olosuhteet pakottavat Eevaleenan ja Riston kohtaamaan toisensa, aukeaa mahdollisuus muutokseen.

Esityksen teknobiittipohjaiset, Janne Immosen (dj Rick) säveltämät laulut kuljettavat tarinaa jouheasti eteenpäin.

Esityskokonaisuus kestää n. 45 min. sisältäen loppukeskustelun yleisön kanssa.

 

Esitysten järjestelyistä vastaa nuorisotoimi.

 

Terveisin

 

Paula Timonen
Nuorisosihteeri

Lieksan kaupunki

Pielisentie 9-11, 81700 Lieksa

+358 40 1044 115

paula.timonen@lieksa.fi