Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Rokotekattavuudessa hyviä merkkejä Lieksassa

Rokotekattavuudessa hyviä merkkejä Lieksassa

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kävi läpi koronatilannetta palaverissaan 1.11.2021 ja totesi koronarokotekattavuuden olevan toisten rokotteiden osalta rokoteikäisen väestön joukossa jo 79,76%. Yksittäisiä koronatartuntoja Lieksassa on ilmennyt viikoittain, mutta tartunnoista ole aiheutunut toistaiseksi laajoja altistumisia. Määrättyjen karanteenien avulla on säästytty laajoilta altistumisilta.

Valmiusryhmä haluaa muistuttaa, että vaikka rokotekattavuus on noussut hyvin, ei koronatilanne ole millään tavalla vielä ohi, vaan tartuntoja tulee ilmenemään jatkossakin. Koronaohjeiden noudattaminen estää tartuntoja leviämistä ja koronarokote antaa suojan taudin vakavaa muotoa vastaan. -Rokotekattavuuden kasvu on asia, mistä voimme olla yhdessä tyytyväisiä. Lisäksi uusien tartuntojen määrät kaupungissa ovat pysyneet myös rokotekattavuuden nousun myötä alhaisina, toteaa valmiusryhmän puolesta Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen. -Kannustammekin lieksalaisia edelleen ottamaan rokotuksen, kun siihen mahdollisuus on. Näin suojelemme paitsi itseämme, myös läheisiämme, Sihvonen jatkaa.

Kaupungin valmiusryhmä jatkaa koronatilanteen seuraamista edelleen tiiviisti ja kokoontuu säännöllisesti tilannepalavereihin. Seuraava valmiusryhmän kokoontuminen on 15.11.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja

p. 040 1044 101

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta. Sininen tausta.