Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Puutarhajätteen vastaanottopaikalle Lieksassa oma piste myös luontoon kuulumattomille haitallisille vieraskasveille

Puutarhajätteen vastaanottopaikalle Lieksassa oma piste myös luontoon kuulumattomille haitallisille vieraskasveille

Lieksan puutarhajätteen vastaanottopaikalle (Timitrantie 2) on varattu oma piste myös luontoon kuulumattomien vieraskasvien vastaanottoa varten.

 

Vieraskasvien torjunta on ensisijaisesti maanomistajan vastuulla ja niitä voidaan torjua mm. kitkemällä tai niittämällä. Torjunta ja hävittäminen vaativat suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä sekä syntyvän puutarhajätteen oikeanlaista käsittelyä, jotta vieraslajit eivät pääse leviämään jätteen mukana. Muun puutarhajätteen sekaan vieraskasveja ei pidä laittaa.

 

Lieksassa vieraskasvijätteen jatkokäsittely tulee määräytymään kertyvän jätemäärän mukaan. -Pienemmät määrät vieraskasveja voidaan hävittää ohjeen mukaisesti kuivattamalla, mutta mikäli kuntalaiset innostuvat toden teolla vieraslajien hävittämisestä ja määrä keräyspisteellä kasvaa isoksi, on jätteen polttaminen todennäköisempi ratkaisu, kertoo vihertyönjohtaja Esa Ullgrén Lieksan kaupungin kuntatekniikasta.

 

Vieraslajit ovat kasvi-, eläin- tai eliölajeja, jotka ovat levinneet luontaiselta levinneisyysalueeltaan uudelle alueelle ihmisen avustamana joko tahattomasti tai tarkoituksella, kuten Suomessa kasveista jättiputki, komealupiini, jättipalsami ja kurtturuusu.

 

Tietoa vieraslajeista ja niiden torjunnasta löytyy kansallisesta vieraslajiportaalista osoitteessa: www.vieraslajit.fi

 

 

Lisätietoja:

Esa Ullgrén, vihertyönjohtaja

p. 040 1044 753